Skocz do zawartości

[rama] XC amortyzowana do 1000zł

RooSha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję jakiejś sprawdzonej amortyzowanej ramy (najlepiej bez amortyzatora, ponieważ na to ma przewidziane inne pieniążki). Ważne żeby była nowa. Rozmiar to 18-19. Moja waga 69kg.

Przeznaczenie to ostra jazda w górach, marathony itp.

Napisano

Oczekuję propozycji.

Może jakieś linki do stron sklepów itp, albo porostu samą nazwę ramy (marka + model).

Napisałem w temacie: cena około 1000zł, ale jeśli będzie 100-200 zł droższa nie zaszkodzi. Zależy mi na czymś sprawdzonym, dlatego proszę o pomoc i konkretne odpowiedzi.

Napisano

Te ramy Rock Machine są dostępne gdzieś w Polsce, jakieś sklepy internetowe?

Wyglądają całkiem ciekawie.

Napisano

RooSha maratony i ostra jazda w górach to dla Ciebie to samo?

A czym się wyklucza jedno z drugim? Na marathonach też są zjazdy. Zdajesz sobie sprawę jak dużo można zyskać zjeżdżając szybciej niż reszta uczestników?

Pisząc ostra jazda mam na myśli wyciskanie maksimum możliwości na zjazdach. Uważam, że dobre hamulce, amortyzacja i również rama mają ogromny wplyw na wyniki podczas zjazdu. Zdaję sobie sprawę, że za takie pieniądze ciężko jest znaleźć coś naprawdę dobrego, ale po to napisałem ten wątek, by uzyskać rady i propozycje sprawdzonych ram. ;)

Napisano

Rama zjazdowa ma inną konstrukcję niż typowa rama MTB przeznaczona do ścigania. Może szybko zjedziesz z górki na takiej ramie, ale jej ciężar zabije Cię na podjeździe. Bo jakby nie patrzeć, żeby zjechać trzeba najpierw wjechać :)

Napisano

Haha widzę że źle się zrozumieliśmy xD.

W pierwszym poście ani słowa nie napisałem że chcę ramę zjazdową , więc nie wiem skąd takie domysły. Doskonalę sobie zdaję sprawę z różnicy :) Pewnie zmyliła Cie moja mała liczba postów i pomyślałeś że jakiś laik pyta o radę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...