Skocz do zawartości

[koła] alu bębenkek i kaseta sram pg-970

Silverous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie-czy można tą kasete używać z bębenkiem w piastach novatec d712 który jest aluminowy.W sklepie mi powiedzieli,że nie ma żadnych przeciwwskazań.

Wiem,że są podobne tematy ale w żadnym nie odpowiedziano jak długo i czy można jeździć na kasecie bez pająka.Kasete niedawno kupiłem i nie chciałbym jej zmieniać.

Dzieki za odpowiedzi.

pozdro

Napisano

Nie ma żadnych przeciwskazań by używać kaset bez pająka z bębenkami aluminiowymi - poza względem estetycznym: bębenek zostanie "nacięty" przez poszczególne zębatki kasety. Nie ma to żadnego znaczenia dla działania piasty ani kasety, jedyny problem techniczny jaki może ale nie musi się pojawić, to lekkie pogimnastykowanie się by ściągnąć kasetę.

I tak wszystkie kasety, czy to z pająkiem czy bez, mają małe koronki luzem. Kaseta xt/xtr też zdeformowała mi bębenek bliżej jego zewnętrznego końca.

Napisano

A czy te nacięcia się nie będą bez końca powiększać?w sensie,że w końcu wypusty się zużyją i kaseta się nie będzie trzymała bębenka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...