Silverous Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie-czy można tą kasete używać z bębenkiem w piastach novatec d712 który jest aluminowy.W sklepie mi powiedzieli,że nie ma żadnych przeciwwskazań. Wiem,że są podobne tematy ale w żadnym nie odpowiedziano jak długo i czy można jeździć na kasecie bez pająka.Kasete niedawno kupiłem i nie chciałbym jej zmieniać. Dzieki za odpowiedzi. pozdro
tobo Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Nie ma żadnych przeciwskazań by używać kaset bez pająka z bębenkami aluminiowymi - poza względem estetycznym: bębenek zostanie "nacięty" przez poszczególne zębatki kasety. Nie ma to żadnego znaczenia dla działania piasty ani kasety, jedyny problem techniczny jaki może ale nie musi się pojawić, to lekkie pogimnastykowanie się by ściągnąć kasetę. I tak wszystkie kasety, czy to z pająkiem czy bez, mają małe koronki luzem. Kaseta xt/xtr też zdeformowała mi bębenek bliżej jego zewnętrznego końca.
Silverous Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Napisano 27 Czerwca 2011 A czy te nacięcia się nie będą bez końca powiększać?w sensie,że w końcu wypusty się zużyją i kaseta się nie będzie trzymała bębenka.
yeti1232 Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 raczej nie ale radził bym zastosować metode ze zszywaczami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.