hilux Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Cześć, niedawno kupiłem rower mtb i chciałbym zakupić do niego bezpieczny kask.3 które wpadły mi w oko to : Kross Trekking Jy-15 Brenda Iguana Kross MTB YJ-336 Chciałbym abyście ocenili je pod względem bezpieczeństwa i wygody gdyż ja się na tym nie znam. Może polecacie jakieś inne? Nie chcę używanego kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ta Brenda wygląda przyzwoicie ale z kaskami Kross się nigdy w sklepach nie spotkałem więc ciężko mi powiedzieć co są warte. W kwestii wygody to nie o "znawstwo" chodzi ale o przymierzenie, każdy ma inną głowę i każdemu inny kask będzie pasował. Najlepsza opcja to wycieczka do sklepów, kilku, i spokojne przymierzanie różnych modeli, sam chciałem kask za niewiele ponad stówkę ale jak zobaczyłem jaka różnica jest między tanimi a droższymi to dołożyłem do lepszego za 180zeta i nie żałuję. Te tanie to często takie czapeczki na głowę, siedzą płytko i niepewnie, no i nikt Ci nie powie który model będzie Cię uwierał w głowę a który nie, musisz przymierzyć. Z tego co mierzyłem rok temu to spotkałem z tańszych koło 130zł w miarę wygodny model chyba Trek który pewnie siedział na głowie ale niestety nie pamiętam szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.