Skocz do zawartości

[kask] kask w okolicach 100zł

hilux

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, niedawno kupiłem rower mtb i chciałbym zakupić do niego bezpieczny kask.3 które wpadły mi w oko to : Kross Trekking Jy-15

Brenda Iguana

Kross MTB YJ-336

Chciałbym abyście ocenili je pod względem bezpieczeństwa i wygody gdyż ja się na tym nie znam. Może polecacie jakieś inne? Nie chcę używanego kasku.

Ta Brenda wygląda przyzwoicie ale z kaskami Kross się nigdy w sklepach nie spotkałem więc ciężko mi powiedzieć co są warte.

W kwestii wygody to nie o "znawstwo" chodzi ale o przymierzenie, każdy ma inną głowę i każdemu inny kask będzie pasował. Najlepsza opcja to wycieczka do sklepów, kilku, i spokojne przymierzanie różnych modeli, sam chciałem kask za niewiele ponad stówkę ale jak zobaczyłem jaka różnica jest między tanimi a droższymi to dołożyłem do lepszego za 180zeta i nie żałuję. Te tanie to często takie czapeczki na głowę, siedzą płytko i niepewnie, no i nikt Ci nie powie który model będzie Cię uwierał w głowę a który nie, musisz przymierzyć. Z tego co mierzyłem rok temu to spotkałem z tańszych koło 130zł w miarę wygodny model chyba Trek który pewnie siedział na głowie ale niestety nie pamiętam szczegółów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...