matheo90 Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Witam wszystkich! Moja mama postanowiła dołączyć do grona cyklistów. Postanowiła wczoraj, a od przyszłego tygodnia zaczyna urlop, także w tym tygodniu zamierza zakupić rower, odpowiedni dla niej. Problem w tym, że kompletnie zdała się na mnie, a ja, mimo najszczerszych chęci, nie potrafię jej doradzić. Wizualnie bardzo spodobała jej się Merida 9200 Lady- nie powiem, bardzo ładny, ale przerzutki za te pieniądze to chyba jakieś drobne nieporozumienie. Reszta- porównywalna do konkurencji. Bardzo prosiłbym o podrzucenie jakiś rozsądnych propozycji rowerów za 1400-1600 zł, które będą ładne i funkcjonalne- kobiety wybierają oczami, a ja nie chcę mieć wyrzutów przy zamawianiu roweru. Właśnie, zamawianiu- mieszkam w takim miejscu, że najzwyczajniej wygodniej jest mi go zamówić. Zamówić dla kobietki ok 167 cm, 60 kg, kobieca sylwetka i proporcje- raczej długie nogi. Bardzo chwalony jest Kross Trans Alp, jednak z roku na rok pogarszają osprzęt- 2010 do chyba trafniejszy wybór? Gdzie można znaleźć pełną ofertę tego rocznika? Mają taką ramę jak model 2009 czy 2011? No ale poczekam na Wasze propozycje, za które z góry dziękuję! Mateusz
iowa74 Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Ostatnio na forum się mocno rozwineły dwa wątki o roweruch dla drobnych kobiet. Poszukaj, przeczytaj. Padło tam wiele propozycji w podobnym zakresie cenowym. Dodam tylko że przymiarka do roweru przed zakupem, to co najmniej 50% satysfakcji urzytkowania. Więc lepiej jak byś zorganizował takową .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.