wojtarr Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam Czy jest możliwość od strony technicznej wsadzić do roweru z kołami 28" koła 29" to mój rower http://www.forumrowerowe.org/topic/91553-rower-kellys-neos-2009/ ? Przed startem w pierwszym moim maratonie próbowałem kupić jakieś opony o agresywnym bieżniku min. 2.0 i niestety niczego nie udało mi się znaleźć. Jak widzę na 29" jest dość sporo tego typu opon na których spokojnie można wystartować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sprawdź po prostu ile masz miejsca na opony. Nie wiem czy wiesz, ale koła 28 i 29 to to samo (taka sama średnica), różni je jedynie wielkość samej opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtarr Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 dzięki, nie wiedziałem tego. temat jak dla mnie zamknięty. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Nie zapominaj, że geometria typowego trekkinga 28" jest inna niż ram typowo pod 29" z konkretnym przeznaczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtarr Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 dzięki za uwagę, niestety nie mam wielkiego pola manewru - jestem w stanie doinwestować 200-300zł w opony, na zakup roweru do samych startów nie mam budżetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi