mateoooo Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam. Mam dość leciwą kolarke, nie jeżdżę dużo raptem 40-50 km dziennie ostatnio gdzieś mi się przewróciła i poszła szprycha z tyłu. Żeby założyć nową to musiałem zdjąć kasetę odkręciłem ją jeszcze było chyba dość stara nakrętka na dwa otwory więc spokojnie płaskownikiem poszło oczywiście wypadły wszystkie śruty czy jak to tam sie zwie założyłem szpryche, osadziłęm śruty na smarze i wszystko były by ok gdy nie spadła mi taka ala sprężynka chyba z wałków tych co ciągną koło i nie wiem jak mam teraz założyć te wałki z tą sprężynką bo po prostu zębatki kręcą się identycznie tak jakbym pedałował do tyłu to tak samo jest do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 zrobiło Ci się fixed SPÓJRZ NA TO może pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Nie masz czasami wolnobiegu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Rozkręciłeś kolego wolnobieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoooo Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 inaczej bym tej szprychy nie wymienił, chodzi o to tylko jak założyć tą sprężynke na te wałki później zrobię foto zrobiło Ci się fixed SPÓJRZ NA TO może pomoże też mam shimano ale stara 105 i troche inaczej to wygląda dokładnie chodzi o tą sprężyne co trzyma te zapadki zonk w tym, że nie wiem jak ją zamocować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.