Skocz do zawartości

[manetki]SHIMANO ALIVIO SL-M430 3/9 rzędów

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 9tki alivio, w rowerze były razem z kompletną grupą napędu alivio z tego roku. Bardzo podoba mi się praca tej "skrzyni biegów". Manetki chodzą lekko, precyzyjnie, z wyraźnym kliknięciem. Wg mnie działają o wiele lepiej niż deore czy slx. Gdybym miał wybierać między tymi trzema zestawami nabyłbym alivio. Poprzednie, 8mki, to zupełnie inna bajka, bez porównania.

Dzięki tobo ;) mozna teraz kupic na allegro za niecałą stówkę komplet. moją uwagę do tych manetek przyciągneła dzisiejsza przejażdżka na rowerze znajomego gdzie własnie miał takowe. bardzo mi sie spodobała praca tych manetek ;)

tobo, a czy jest w nich mozliwosc sciagniecia "telewizorkow" ?

• 1 miesiąc temu...

Są jakieś dodatkowe uwagi po kolejnym miesiącu użytkowania?

Stoję obecnie przed wyborem M430 vs. M590 i mocno się zastanawiam. Z wyglądu różnic brak, bebechy to pewnie bardziej dopracowane 590tki (wnioskuje po pozytywnych opiniach), a cena o 1/3 niższa. Niestety temat jest na tyle swieży, że ciężko znaleźć konkretne powrównania czy choćby recenzje.

Mam je gdzieś od pół roku i żadnych problemów z nimi nie miałem. Działają z przodem XT i tyłem starym Deore. Jedyna uwaga to dosyć długo ciągną linkę przy wrzucaniu biegów przez co przy wrzucaniu trzech na raz trzeba daleko pchać palec :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...