mucios92 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Czy warto kupic takie manetki, czy lepiej zainwestowac chcociazby w SLXy. Czy jest duza roznica pomiedzy tymi kompletami w precyzji działania ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Nie piszesz pod jakie przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 przerzutka, albo slx shadow, albo xt shadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Mam 9tki alivio, w rowerze były razem z kompletną grupą napędu alivio z tego roku. Bardzo podoba mi się praca tej "skrzyni biegów". Manetki chodzą lekko, precyzyjnie, z wyraźnym kliknięciem. Wg mnie działają o wiele lepiej niż deore czy slx. Gdybym miał wybierać między tymi trzema zestawami nabyłbym alivio. Poprzednie, 8mki, to zupełnie inna bajka, bez porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Dzięki tobo mozna teraz kupic na allegro za niecałą stówkę komplet. moją uwagę do tych manetek przyciągneła dzisiejsza przejażdżka na rowerze znajomego gdzie własnie miał takowe. bardzo mi sie spodobała praca tych manetek tobo, a czy jest w nich mozliwosc sciagniecia "telewizorkow" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Alivio ma mechanizm dual release, jeśli ktoś potrzebuje. Czy można zdjąć telewizory? Nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Znajać zycie mozna tylko zostanie otworek ktory trzeba zaślepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Bo mam aktualnie sram attacki i jakos sredio mi podchodza, znaczy sie fajnie pracuje itp, ale sprobowalbym jednak rf+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Niekoniecznie. Patrząc na schemat widzę, że obudowa, w przeciwieństwie to sl-m410, tego nie umożliwia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Są jakieś dodatkowe uwagi po kolejnym miesiącu użytkowania? Stoję obecnie przed wyborem M430 vs. M590 i mocno się zastanawiam. Z wyglądu różnic brak, bebechy to pewnie bardziej dopracowane 590tki (wnioskuje po pozytywnych opiniach), a cena o 1/3 niższa. Niestety temat jest na tyle swieży, że ciężko znaleźć konkretne powrównania czy choćby recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SifoDyas Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Mam je gdzieś od pół roku i żadnych problemów z nimi nie miałem. Działają z przodem XT i tyłem starym Deore. Jedyna uwaga to dosyć długo ciągną linkę przy wrzucaniu biegów przez co przy wrzucaniu trzech na raz trzeba daleko pchać palec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.