Skocz do zawartości

[napinacz] problem z kompatybilnością

MarcinN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno kupiłem sobie Duncon'a Pitbull'a :wink: , który to ma mufę 68mm i standard mocowania napinacza na ISCG. Do ramki tej chce sobie dokupić korbę, rockring, suport i napinacz. Kwestie rockringu i korby zostawię, bo zostały już wybrane:) Ważne jest natomiast to, że nie wiem czy napinacz truvativ box guide i suport truvativ giga pipe dh są ze sobą kompatybilne :) , bo słyszałem, że żeby zamonotwać taki napinacz, suport musi mieć jakieś wcięcie "E-type" czy coś takiego. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł mi powiedzieć, czy suport podany przeze mnie posiada e-type i czy w ogóle coś takiego jest potrzebne, żeby zamontować napinacz. Być może również ktoś z was posiada go i mógłby się podzelić także jego eksploatacją, albo też ktoś ma jakiś inny pomysł na napinacz(razem z rockringiem bądź bez) do 170zł na ISCG.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

post-553-1182284775_thumb.jpg

Na zdjęciu standard ISCG jakby ktoś jeszcze czegoś takiego nie widział.

Napisano

Z tego co wiem, to boxguide podchodzi pod ISCG wiec nie ma problemu, a team dh jest pod etyp, wiec tez nie ma problemu, bedziesz sobie mogl wybrac do czego montowac napinacz:D . Osobiscie wzialbym ISCG wybral :D .

Napisano

Już się dowiedziałem od jednego sprzedawcy, że są giga pipe dh z E-type'em i bez, ale teraz trudno mi dobrać rozamiar:/(czyt. długość osi) i chyba założę nowy temat, albo zacznę w tym:P

Tak więc pytam się Was, o posiadacze świetnych ramek jakimi są Pitbull'e:), jakiej długości oś wam wchodzi?ma się rozumieć w mufę :wink:

Pozdrawiam.

Napisano

ale to pogmatwales niemozliwei :) . Mufe masz 68 czyli kazdy team dh Ci wejdzie niezaleznie od tego, czy etyp czy nie, bo szerokosc ma ta sama. Zapewne chodzilo Ci o dlugosc osi suportu, a to juz zazwyczaj zalezy od korby i od tego jaki chcesz uzyskac przekos lancucha, ogolnie to do Trvuvativow (hussefelt np), Black Boxow, RPM, Nope, Accent, Dartmoor uzywa sie osi 113 mm :) .

Napisano

Chodzi o to, że w miarę rozszerzania się widełek trzeba mieć dłuższy suport, zalezy to również od długości korby(160, 165, 170mm) a pitbull to taka ramka, że całkiem spore koło wchodzi i jest dosyć szeroka z tyłu. Raz już słszałem, żę gośc kupił za krótki suport i mu korba się nie obracała i blokowała na tylnych widełkach:P(co prawda w destroyerze). A to co powiedziałeś Kywak to ja wiem:P, tyle, że napiacza potrzebuję więc i tak E-type tylko mnie interesuje. W ptaniu nr 2 chodziło mi o to, żeby ktoś kto ma Pitbull'a powiedział jaką ma długość suportu i długość korby rozkminasz:P?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...