Skocz do zawartości

[rama] Cube Reaction Sid-Blue lub Author Egoist

komtur88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na "oko" bardziej podoba mi się Author,którego też rowery według mnie mają lepszą geometrię niż Cube.Zwróć uwagę na to,że ta rama Authora ma główkę ramy przystosowaną do widelców z nowym standartem sterów.na dole 1,5 cala u góry 1.1/8 cala.Dlatego również widelec musiałbyś wybierać z odpowiednią rurą sterową. B)

Napisano

Obawiam się że i 5k to mało będzie skoro zaczynasz od dobrej ramy - co jest jak najbardziej ok - za 1k. Na szybko - koła 800, amor 1200, pełna grupa XT czy X9 2500, rurki, opony, siodło i mamy 6-6,5k. Przy takim budżecie lepiej kupić coś w promocji niż skladać a elementy słabsze wymienic od razu - temat przerobiłem jakby co. Co do ram biorąc pod uwagę Twoje gabaryty lepsza będzie Reaction bo chociaż kąty "dziwne" ( lepiej ustawić skok od razu 80 ale na 100 też będzie ok - przy Sidzie i Rebie łatwo to zmienić w razie czego ) to rama ta jest bardzo sztywna i pracuje dopiero pod cieższymi użytkownikami. Dodatkowo gwarancja 5 lat to także zaleta a jest jescze czarna anoda przecież - i lżejsza ładniejsza:

http://www.cube.eu/en/hardtail/pro-series/reaction-race/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...