nariox Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam! Zastanwiam się nad kupnem roweru,ponieważ ze starego wyrosłem.Z jednej strony moge skusić się na starszy rower z klamkonatkami rsx 2x7(aukcja allegro).Z drugiej strony znajomy sprzedaje stosunkowo nowy roweru(teoretycznie sprowdzon z wloszech).Dziwie mnie w nim tylko tylna kaseta(8rz) ma bardzo duże zębatki.I teraz pewnie nie bd rozwijał znacznych prędkości,wiec przydałaby się zmiana kasety na jakas bardziej standardową. I teraz pytanie do was drodzy forumowicze(poniewaz jestem jeszcze zielony w te klocki;xx) jak ze zmiana kasety w takim rowerze to wygląda,na co patrzec,co powinienem wiedziec.Jezeli ktoś coś może doradzić odnośnie tej kasety to bardzo bym prosil;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 No coś nie typowa ta kaseta,najmniejsza koronka to hyba aż 17 zębów.Za szybko to nie pojeżdzisz. No trzeba wymienić,myślę,że bębenek będzie "normalny"więc dobór kasety nie będzie problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyADV Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 moim zdaniem kupić pojeździć i pytać, kiedy zacznie coś nie pasować podczas jazdy. wymiana samej kasety to nie problem. małe zębatki z tyłu = duża prędkość i odwrotnie. ta kaseta ma raczej duże zębatki, więc jest raczej do wolnej jazdy. na allegro jest różnie, czyli najczęściej gorzej niż to wygląda. ze znajomymi też różnie bywa. jeśli boisz się, że źle wydasz kasę, to odpuść sobie na ten rok i poczytaj więcej o rowerach, a zakup zrób zimą, wtedy rowery są tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.