gelo0o Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Siema. Jestem nowy na forum. Mam do was pytanie, otóż mam okazje kupić od kolegi koło na obręczy DOUBLE ALLOY BLACK TRILOGY DH za bardzo małą kase, tylko nie mogę znaleźć żadnych informacji na jego temat. Głównie chodzi mi o to, czy ta obręcz jest lepsza od DM24 ? Ponieważ taką mam aktualnie z tyłu, a z tyłu chcę dać mocniejsze i nie wiem czy zamieniać obręcze z tyłu na przód i odwrotnie ?
johnyADV Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 Cześć, Faktycznie trudno znaleźć jakieś dane dotyczące tej obręczy. Z mojej strony wygląda to tak, że Kolega nie sprzedawałby, gdyby to była dobra obręcz i to za tak małą kasę, ale nie chcę Cię do Kolegi zniechęcać, tylko zwrócić uwagę na logikę takiej okazji. DM24 to sprawdzona obręcz i obstawiałbym, że raczej jest mocniejsza. Nie mogę natomiast powiedzieć czy na pewno, bo nie wiem nic o tym wynalazku, o który pytasz. Ja staram się unikać kupowania tego, czego nie znam. Porównaj wymiary tych obręczy, która jest wyższa, która szersza. Oceń też łączenie obręczy, czy spawana, czy składana. Jak jest spasowane to składanie. Ile mają komór, ale jeśli nie możesz znaleźć nic o tej nieznanej obręczy, to raczej nie będziesz mógł powiedzieć, która ma więcej komór. O wytrzymałości obręczy można się też dużo dowiedzieć oglądając jej środek po zdjęciu opaski, ktyjącej nyple. Wtedy widać np grubość ścianki, w której są dziury na nyple, albo jakość oczkowania gniazd pod nyple.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.