Pasztet Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam serdecznie. Przymierzam sie do kupna roweru. Niestety nie znam sie i prosze Was o rade Mianowicie chce znowu zaczac jezdzic po lasach, jakis trudniejszych terenach (nie, zadne extreme czy cus;)). Do wydania na rowerek mam +/- 1500 zl. Jestem dosyc wysokim chopem- 195 cm, jakies 95 kg. Prosze o jakies wskazowki i rady co do jakiego modelu mam sie sklaniac Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Cube AIM zee Skiteam ze zniżka 10% za karty: Puls Biznesu, Espace Trans, Almatur, ISIC, National Geographic, Benefit, Oasis Club http://ww2.bikekatalog.pl/2011//rowery/305/Cube.Aim/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Nie wiem co Ty widzisz w tym aimie takiego. Kross a2 level na alivio lub deore xt- na allegro jeszcze sa Unibike Evolution lub Fusion 2011 Aim ma fajna rame, ale osprzetem nie grzeszy, wiec warto brac to pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Najwieksze ramy z tych co zaproponowaliscie to 21. Nie bedzie ciut za mala? Nie lepiej jakas 22 badz 23nawet?? No i gdzie na Slasku (Katowice, Chorzow) mozna kupic werki unibike?? Niestety nie ma zadnego dystrybutora oficjalnego w tych dwoch miastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Rame to najlepiej byloby przymierzyc samemu, bo to zalezy jak dluga masz noge itp. A jakie marki/sklepy masz w poblizu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Ah.. nie zwracalem uwagi szczerze powiedziawszy. A z wiekszych ram co polecacie ewntualnie? Oczywiscie w tym samym przedziale cenowym (+/- 1500zl). No i co bedzie najlepszym wyborem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Mozna o pomoc jeszcze prosic? W piatek pojade gdzies i zakupie rowerek a chce miec pewnosc, ze bedzie mi dobrze sluzyl i sam bede z niego zadowolony. Procz Unibike Fusion i Evolution co jeszcze polecacie? Np z wiekszych ram? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Juz masz wymienione a2 level,fusion,evo ciezko o cos lepszego w tym przedziale. Kazdy ma wieksze i mniejsze ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A jeszcze,ze tak spytam, oplaca sie Authora kupowac? Np http://www.velo.com.pl/rowery/wyprzedaz/?id=431 (bede mial ze znizka dodatkowo moze) badz http://www.velo.com.pl/rowery/wyprzedaz/?id=433 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ten pierwszy ma calkiem fajny osprzet, ten drugi juz troche gorzej, ale jak Ci sie podobaja to mysle ze ten author tez bylby dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Nie wiem czemu w przedziale do 1500 zł nikt nie poleca Rockridera 5.3 http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-3-2011-180212323/ Imo lepszy i bardziej sensownie złożony od innych w tym przedziale cenowym. Dobre piasty, wytrzymałe koła, napęd 27 biegowy. Warto rozważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Czemu nikt nie poleca??? Bo jest bardzo słaby w tej cenie nigdy bym go nikomu nie polecił. A jeszcze te hamulce mechaniczne załatwiają całość. Także masz odpowiedź czemu nikt nie poleca... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Hamulce,korba wedlug mnie kicha, reszta bylaby ok jednak wolalbym dobre v-ki zamiast mechanicznych. Bierz authora jak Ci sie podoba, albo kross a2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1678975584.html czyli w tym a2 jest lepsza korba niż w RR 5.3? Hamulców dobrymi V-kami raczej nazwać też nie można... Imo i korba i hamulce to podobny poziom, a wszystko inne RR ma lepsze lub podobne, dlatego zastanawiam się czemu ciągle te A2 na alivio polecacie, chyba że mowa o wersji z hydrualikami, ale takiej dawno nie widziałem... A Author faktycznie zacny jak za tę cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Jeżeli porównywać KROSS A2 FULL ALIVIO do Rockridera to : Korba, przerzutka przód, amor, koła na plus dla KROSS'a A jeżeli porównywać KROSS A2 XT 2009 to nie ma porównania ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ok to ja się chyba nie znam - ze specyfikacji wynika że amory mają te same. Koła ma lepsze ten kross? Obręcze mach są lepsze od Rigid? Piasty Joytecha lepsze od Formul? Opony Trail Trax lepsze od Scorpionów Hutchinsona??? Manetki powiedzmy że rzecz gustu, ale raczej też SX-5 są droższe w sklepach od alivio, nie mówiąc o pasującej do siebie kasecie i łańcuchu, a w krossie mieszanka... Sam mam Krossa, ale w tym wypadku absolutnie A2 bym nie polecał. Dlatego próbuję dociec czemu go polecacie tak bardzo bo nie widzę takiego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Alez dyskusja sie wywiazala:). Czyli ten Author za 1699 bedzie dobrym rozwiazaniem? Wczoraj ogladalem rowerek na zywo w salonie i calkiem ciekawy sie wydaje. Podobac, nie podobac.. rower ma jezdzic, byc ogolnie dobry a nie komus sie podobac. Co do samegi roweru. Czy oby na pewno nadaje sie na sciezki lesne, drogi polne, etc? Rama wydaje sie byc strasznie niepewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja bym brał Authora, bo: -jest tam sztyca 31.6, w Krossie ten ZOOM przy tej średnicy pod taką wagą na 100% pognie się i to ledwie po kilku dniach; -RST Gila-wiadomo, że to jest chłam, szybko złapie luzy jak XCR i XCM, ale będzie dużo twardszy i osoba 95 kg bedzie bardziej zadowolona z jego pracy; -całkiem fajny, nie mający słabych punktów napęd (tak jak pisaliście, w krossie bardzo słaba korba, w rockriderze też nie najlepsza); -koła, które wytrzymają 95 kg (w krossie miałbym wątpliwości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Korba zgadzam się i w KROSSie i w ROCKU bardzo słaba, sztyca myślę da rade chodź wiadomo lepsza w authorze, amor XCR myślę, że w tej cenie ok. 200/250zł absolutny lider jeżeli chodzi o cena/jakość, chodź standardowa sprężyna może być jednak za miękka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasztet Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Kupilem tego Authora. na razie jestem zadowolony, ale malo przejechalem. Jutro mam zamiar zrobic pare km, wiec sie zobaczy Dziekuje wszystkim za pomoc! Pozdrawiam i do zobaczenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.