Skocz do zawartości

[+/- 1500 zl] lasy, laczki, ciut trudniejszy teren

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Przymierzam sie do kupna roweru. Niestety nie znam sie i prosze Was o rade ;)

Mianowicie chce znowu zaczac jezdzic po lasach, jakis trudniejszych terenach (nie, zadne extreme czy cus;)).

Do wydania na rowerek mam +/- 1500 zl.

Jestem dosyc wysokim chopem- 195 cm, jakies 95 kg.

Prosze o jakies wskazowki i rady co do jakiego modelu mam sie sklaniac ;)

Pozdrawiam

Najwieksze ramy z tych co zaproponowaliscie to 21. Nie bedzie ciut za mala? Nie lepiej jakas 22 badz 23nawet??

No i gdzie na Slasku (Katowice, Chorzow) mozna kupic werki unibike?? Niestety nie ma zadnego dystrybutora oficjalnego w tych dwoch miastach.

http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1678975584.html czyli w tym a2 jest lepsza korba niż w RR 5.3? Hamulców dobrymi V-kami raczej nazwać też nie można... Imo i korba i hamulce to podobny poziom, a wszystko inne RR ma lepsze lub podobne, dlatego zastanawiam się czemu ciągle te A2 na alivio polecacie, chyba że mowa o wersji z hydrualikami, ale takiej dawno nie widziałem... A Author faktycznie zacny jak za tę cenę.

Ok to ja się chyba nie znam - ze specyfikacji wynika że amory mają te same.

Koła ma lepsze ten kross? Obręcze mach są lepsze od Rigid? Piasty Joytecha lepsze od Formul? Opony Trail Trax lepsze od Scorpionów Hutchinsona??? Manetki powiedzmy że rzecz gustu, ale raczej też SX-5 są droższe w sklepach od alivio, nie mówiąc o pasującej do siebie kasecie i łańcuchu, a w krossie mieszanka... Sam mam Krossa, ale w tym wypadku absolutnie A2 bym nie polecał. Dlatego próbuję dociec czemu go polecacie tak bardzo bo nie widzę takiego powodu.

Alez dyskusja sie wywiazala:). Czyli ten Author za 1699 bedzie dobrym rozwiazaniem? Wczoraj ogladalem rowerek na zywo w salonie i calkiem ciekawy sie wydaje. Podobac, nie podobac.. rower ma jezdzic, byc ogolnie dobry a nie komus sie podobac. Co do samegi roweru. Czy oby na pewno nadaje sie na sciezki lesne, drogi polne, etc? Rama wydaje sie byc strasznie niepewna.

Ja bym brał Authora, bo:

-jest tam sztyca 31.6, w Krossie ten ZOOM przy tej średnicy pod taką wagą na 100% pognie się i to ledwie po kilku dniach;

-RST Gila-wiadomo, że to jest chłam, szybko złapie luzy jak XCR i XCM, ale będzie dużo twardszy i osoba 95 kg bedzie bardziej zadowolona z jego pracy;

-całkiem fajny, nie mający słabych punktów napęd (tak jak pisaliście, w krossie bardzo słaba korba, w rockriderze też nie najlepsza);

-koła, które wytrzymają 95 kg (w krossie miałbym wątpliwości)

Korba zgadzam się i w KROSSie i w ROCKU bardzo słaba, sztyca myślę da rade chodź wiadomo lepsza w authorze, amor XCR myślę, że w tej cenie ok. 200/250zł absolutny lider jeżeli chodzi o cena/jakość, chodź standardowa sprężyna może być jednak za miękka.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...