Skocz do zawartości

[do 1600zł] MTB

nomundo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję roweru do max.1600zł , będzie mi służył dziennie do jakiś 20-40km (w tym ok.7km asfalt , reszta las).

W oko wpadły mi te rowerki:

http://sklep.swiatrowerow.com.pl/product_info.php?cPath=1_6_38&products_id=569

http://sklep.swiatrowerow.com.pl/product_info.php?cPath=1_6_39&products_id=135

Który byłby lepszy? A może jakieś inne propozycje w cenie do 1600zł (to max.) ?

Wzrost 185cm to rozmiar 19 ?

Z góry dzięki.

Nomundo.

Napisano

gdybym miał wybierać z tych 2 rowerów co podałeś w linku to lepszy będzie mbike. Na krossa nie dali żadnej promocji. W nartyrowery.pl dostałbyś rabat 7% jeśli klikniesz na facebooku, że ich lubisz albo 10% ceny w akcesoriach na dzień dobry.

Na allegro są fajne okazje krossów z 2009 roku ale nie wiem czy wstrzelisz się z rozmiarem ramy dla siebie.

Co byś powiedział na GT ? Avalanche 2 mają w cenie 1949 zł i rower masz już na Rock Shox Dart 2 z blokadą a przerzutka z tyłu SLX. Rama hydroformowana :)

Opony w teren 2.1 bardzo dobrze będą się sprawować. Rower możesz wziąć na raty. Za 1600 zł robisz sobie wpłatę własną a 300 zł na kredyt po 10 rat.

a.d. ten schwinn z allegro całkiem niezły za te pieniądze tylko jak potem wygląda gwarancja jeśli gość z allegro "sie zwinie" ?

Jakby coś się działo z rowerem to zwykle się chyba do sklepu gdzie się kupiło wysyła a oni już dalej załatwiają procedurę reklamacji. Ten Schwinn jest chyba na wolnobiegu

Napisano

"Gwarancja 12 miesięcy !!!

Serwisy na terenie całego kraju w serwisach Kross."

W Przasnyszu jest chyba servis krossa to bym sam mógł rower zawieść : )

Tylko jak z rozmiarami tych schwinnów ? rozm.19 na 185cm byłby dobry ?

Z tym rowerkiem co podałeś za 1900 mógłbym mieć problem z kasą ale też się nad nim zastanowię :D

Napisano

gwarancja niezgodna z przepisami - prawo wymusza 2 lata :) nie wiedziałem, że kross serwisuje unibike ;p W Przasnyczu to jest siedziba krossa łącznie z "fabryką" :)

Napisano

w sumie to tak na pograniczu jesteś. Jeśli więcej jeździsz w terenie to weź 18tkę a jak po asfalcie to 20".

Nie negocjujesz ceny ? :)

Napisano

zdecydowałem się na tego GT , tylko jeszcze nwm skąd zamówić , poczekam na odp.sklepu (negocjuje) i w ogóle...

dzięki !

Ale...

Mam jeszcze jeden problem ... Ojciec też zmienia rower - do 1100zł , wymagania takie jak ja (ogólnie te same trasy) 186cm wzrostu , i myślę by mu kupić tego Schwinn-a co podałem w linku rozm.19 nie będzie za mały ? Czy może lepiej unibike fusion rozm.21

Pozdrawiam.

Nomundo.

Napisano

jest tak na styk na dobrą sprawę. Do jazdy w terenie lepsza będzie trochę mniejsza rama bo rower będzie bardziej zwrotny. Możesz więc wziąć 19 albo 21

Napisano

HURTOWNIA ROWERÓW do mnie

pokaż szczegóły 11:10 (3 godz. temu)

ROWEREK ZALECANY JEST NA WZROST 165-178CM

POZDRAWIAM

BS

--------

Oj ;/ to GT odpada ;/

Biorę mu unibike fusion to chyba najlepszy wybór w takiej cenie ? ; )

Napisano

ciekawe od kiedy rama 19" jest na 168 cm ;p chyba im się z 17" pomyliło... albo ta hurtownia jest w Chinach i ma inną rozmiarówkę ;p

Napisano

te schwinn-y mają chyba jakieś zawyżone rozmiary ? ; )

Dla siebie kupuję tamtgo Gt co podałeś a dla ojca unibike fusion.

Temat do zamknięcia :)

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...