Kornal Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, jutro jadę kupić Cube'a Aim'a rozm. 20 cali za 1699zł. Kwota wyżyłowana maksymalnie. Rozglądałem się za A2 XT oraz A4 z poprzednich lat, ale ramy na Allegro to 16,17 ew. 19. Mam 191 cm wzrostu, więc potrzebuję 20-22 cali, bo dobrze mi się na takich ramach siedzi (mierzyłem kilka rowerów, różnych producentów). W rowerze priorytetem jest dla mnie rama, ponieważ rower będę sukcesywnie ulepszał i ma mi dobrze służyć na lata. Jeszcze zimą poszukam nowego amora, a w przyszłym sezonie wymienię układ napędowy, jeśli zdążę go 'zajechać'. Nawet tegoroczny LEVEL A2 nie był dostępny u mnie we Wrocławiu w rozm.21, na miejscu. Decyzje o zakupie podjąłem nieco spontanicznie, ponieważ posypał mi się stary rower, na którym zrobiłem w ostatnich 2msc. ponad 1000km. Czy w tej cenie znajdę coś LEPSZEGO? Rozmiar ramy 20-22 cale! Dzięki za wszelkie sugestie!
brt0555 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Czy ja wiem czy rama Cube Aim jest na tyle dobra, zeby ja rozbudowywac? Jak chcesz cos do rozbudowy, to moze kup uzywke- super rama,slabszy osprzet, ktory i tak sobie wymienisz?
mot4ba Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Czy ja wiem czy rama Cube Aim jest na tyle dobra, zeby ja rozbudowywac? Jak chcesz cos do rozbudowy, to moze kup uzywke- super rama,slabszy osprzet, ktory i tak sobie wymienisz? Jak na twoje plany to rzeczywiście dobry pomysł
Kornal Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 Mam obiekcje odnośnie zakupu używanego roweru, ale nie wykluczałem takiej opcji. Przykładowo znalazłem na giełdzie we Wrocławiu Cube'a Attention na Deore XT z tyłu i Deore z przodu, Suntour XCM, tarcze Shimano z serii M4xx z widocznymi wyciekami. W ogólnym stanie dobrym, za około 1550zł. Poza tym był jeszcze STEVENS za ok 1700zł również na XT z tyłu, ale już bardziej sfatygowany. Chłopaki z giełd strasznie żyłują ceny - chyba szukają ludzi którzy kupują "oczami", a nie kierują się choćby podstawową wiedzą w zakresie sprzętu rowerowego. Oczywiście mógłbym się targować...wiadomo. Ale jednak nowy rower, to nowy rower. Wolę sam zapisać jego historię Wiem, że AIM to nie rama najwyższych lotów, ale z drugiej strony w tej cenie od KROSSA czy UNIBIKE, będą podobnej jakości. Rozbudowa będzie przeprowadzana w miarę potrzeby oczywiście. Jeśli rower spełni moje oczekiwania, to będą wymieniane tylko części, które będą wykazywały znaczny stopień zużycia. Płacę za studia jeszcze przez 2 lata z własnej kieszeni, więc im mniej niepotrzebnych wydatków tym lepiej... P.S Nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie ścigam się w maratonach, więc nie muszę sięgać po komponenty z półki XT, XTR. Zmiana napędu na Deore/SLX i jakaś Tora/Epicon, to sprzęt w który bym w przyszłości celował.
mot4ba Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 A co powiesz na http://www.unibike.pl/evolution.html ?
Kornal Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 Bardzo mi się ten rower podoba, ale ja naprawdę pożyczyłem 200zł od kumpla, żeby dobić do tych 1700zł na tego Cube'a, ponieważ nie znalazłem A2 2011 w moim rozmiarze. Po prostu nie dam rady wydusić już tej stówki więcej - a jeszcze wysyłkę trzeba doliczyć. Gdybym miał, to ten rower po przejrzeniu kilku tematów na tym forum, wydaje się być strzałem w 10tkę. A roweru potrzebuję na już, ponieważ dojeżdżam do pracy przez rozkopane okolice wrocławskiego stadionu i dalej serową nawierzchnią, a jak wspomniałem wczoraj posypał mi się stary rower...
mot4ba Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Poszukaj w rowerowych w swoim mieście. Ja na swojego Flite'a dostałem 5% rabatu. Niby nie dużo ale zawsze coś. Powiedz że masz tylko i wyłącznie 1700zł to pewnie dadzą się namówić Ewentualnie usmiechnąć się do rodziców
Kornal Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 Zrobię jeszcze rundę jutro po sklepach. A bez negocjacji nie obejdzie się na pewno! Będzie gorąco. Dam znać co wymyśliłem i dzięki za pomoc o tak późnej porze. Ten temat nie pozwala mi jednak spokojnie zasnąć
qniczynka Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 POCZEKAJ!!!! W ski team daja 10% znizki na karty: Puls Biznesu, Espace Trans, Almatur, ISIC, National Geographic, Benefit, Oasis Club. czyli 170zl!! Zaapytaj sie znajomych czy nie maja ktorejs z tych kart! Jak nie to wyrob sobie ISIC za 80zl (dodatkowo bedziesz mial ubezpieczenie i inne znizki). CZyli zaoszczedzisz 90zl.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.