Skocz do zawartości

[rower] Cube Aim ? MTB do 1600-1700zł

Kornal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jutro jadę kupić Cube'a Aim'a rozm. 20 cali za 1699zł. Kwota wyżyłowana maksymalnie. Rozglądałem się za A2 XT oraz A4 z poprzednich lat, ale ramy na Allegro to 16,17 ew. 19. Mam 191 cm wzrostu, więc potrzebuję 20-22 cali, bo dobrze mi się na takich ramach siedzi (mierzyłem kilka rowerów, różnych producentów).

W rowerze priorytetem jest dla mnie rama, ponieważ rower będę sukcesywnie ulepszał i ma mi dobrze służyć na lata. Jeszcze zimą poszukam nowego amora, a w przyszłym sezonie wymienię układ napędowy, jeśli zdążę go 'zajechać'.

Nawet tegoroczny LEVEL A2 nie był dostępny u mnie we Wrocławiu w rozm.21, na miejscu. Decyzje o zakupie podjąłem nieco spontanicznie, ponieważ posypał mi się stary rower, na którym zrobiłem w ostatnich 2msc. ponad 1000km.

Czy w tej cenie znajdę coś LEPSZEGO? Rozmiar ramy 20-22 cale!

Dzięki za wszelkie sugestie!

Napisano

Czy ja wiem czy rama Cube Aim jest na tyle dobra, zeby ja rozbudowywac? Jak chcesz cos do rozbudowy, to moze kup uzywke- super rama,slabszy osprzet, ktory i tak sobie wymienisz?

Napisano

Czy ja wiem czy rama Cube Aim jest na tyle dobra, zeby ja rozbudowywac? Jak chcesz cos do rozbudowy, to moze kup uzywke- super rama,slabszy osprzet, ktory i tak sobie wymienisz?

Jak na twoje plany to rzeczywiście dobry pomysł :icon_wink:

Napisano

Mam obiekcje odnośnie zakupu używanego roweru, ale nie wykluczałem takiej opcji. Przykładowo znalazłem na giełdzie we Wrocławiu Cube'a Attention na Deore XT z tyłu i Deore z przodu, Suntour XCM, tarcze Shimano z serii M4xx z widocznymi wyciekami. W ogólnym stanie dobrym, za około 1550zł. Poza tym był jeszcze STEVENS za ok 1700zł również na XT z tyłu, ale już bardziej sfatygowany. Chłopaki z giełd strasznie żyłują ceny - chyba szukają ludzi którzy kupują "oczami", a nie kierują się choćby podstawową wiedzą w zakresie sprzętu rowerowego. Oczywiście mógłbym się targować...wiadomo. Ale jednak nowy rower, to nowy rower. Wolę sam zapisać jego historię ;)

Wiem, że AIM to nie rama najwyższych lotów, ale z drugiej strony w tej cenie od KROSSA czy UNIBIKE, będą podobnej jakości. Rozbudowa będzie przeprowadzana w miarę potrzeby oczywiście. Jeśli rower spełni moje oczekiwania, to będą wymieniane tylko części, które będą wykazywały znaczny stopień zużycia. Płacę za studia jeszcze przez 2 lata z własnej kieszeni, więc im mniej niepotrzebnych wydatków tym lepiej...

P.S Nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie ścigam się w maratonach, więc nie muszę sięgać po komponenty z półki XT, XTR. Zmiana napędu na Deore/SLX i jakaś Tora/Epicon, to sprzęt w który bym w przyszłości celował.

Napisano

Bardzo mi się ten rower podoba, ale ja naprawdę pożyczyłem 200zł od kumpla, żeby dobić do tych 1700zł na tego Cube'a, ponieważ nie znalazłem A2 2011 w moim rozmiarze. Po prostu nie dam rady wydusić już tej stówki więcej - a jeszcze wysyłkę trzeba doliczyć. Gdybym miał, to ten rower po przejrzeniu kilku tematów na tym forum, wydaje się być strzałem w 10tkę.

A roweru potrzebuję na już, ponieważ dojeżdżam do pracy przez rozkopane okolice wrocławskiego stadionu i dalej serową nawierzchnią, a jak wspomniałem wczoraj posypał mi się stary rower...

Napisano

Poszukaj w rowerowych w swoim mieście. Ja na swojego Flite'a dostałem 5% rabatu. Niby nie dużo ale zawsze coś. Powiedz że masz tylko i wyłącznie 1700zł to pewnie dadzą się namówić :icon_wink: Ewentualnie usmiechnąć się do rodziców :whistling:

Napisano

Zrobię jeszcze rundę jutro po sklepach. A bez negocjacji nie obejdzie się na pewno! Będzie gorąco. Dam znać co wymyśliłem i dzięki za pomoc o tak późnej porze. Ten temat nie pozwala mi jednak spokojnie zasnąć ;)

Napisano

POCZEKAJ!!!! W ski team daja 10% znizki na karty: Puls Biznesu, Espace Trans, Almatur, ISIC, National Geographic, Benefit, Oasis Club. czyli 170zl!! Zaapytaj sie znajomych czy nie maja ktorejs z tych kart! Jak nie to wyrob sobie ISIC za 80zl (dodatkowo bedziesz mial ubezpieczenie i inne znizki). CZyli zaoszczedzisz 90zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...