Skocz do zawartości

[Zakup roweru]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić rower , ale jestem laikiem w tych sprawach. Z tego względu mam kilka podstawowych pytań. Chciałbym kupić rower do codziennej jazdy po mieście i okazjonalnej poza, czyli polne drogi itp. Przeczytałem wątek o typach rowerów i wydaję mi się że najbardziej odpowiednim byłby dla mnie MTB. Dobrze wywnioskowałem? Jeśli nie to jaki byłby lepszy dla mnie? Zależy mi żeby był lekki i raczej solidny. Czyli żeby jeżdząc po niesprzyjającej drodze (las) rower mi się nie rozpadł. Słyszałem też niedawno że okres lipiec/sierpień to czas wyprzedaży i przecen. Czy to prawda? Czy sierpień to będzie dobry moment na kupno? I kolejna sprawa. Lepiej kupić w sklepie czy allegro? Nie ukrywam że wolę zakupy w sklepie, ale jeśli na allegro mógłbym zaoszczędzić jakąś konkretną sumkę (przynajmniej stówę) to wybrał bym druga opcję. Mam zamiar przeznaczyć koło 1200 zł. Jeśli źle założyłem temat to sorry, ale jestem a początki zawsze są trudne ;) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...