Skocz do zawartości

[SKI Team Gdynia] A to sie rozczarowalem...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Klaniam,

Caly czas jestem jeszcze nieco nie na biezaca ale dzieki posiadaniu skrzynki na Onecie i Tlenie dowiedzialem sie ze w Gdynia otwarli salon SKI Teamu. "No to super" mysle sobie. Polecialem, obejzalem i wrocilem podlamany. Kilka rowerow na stojakach i sam sprzet narciarcki. Niby nazawa nie klamie ---> SKI Team ale w internecie jakby nieco szerszy mieli asortyment.

LIPA!

OSTRO!

I.

A co sie spodziewales - jak otworzyli sklep w srodku zimy to zrobili zimowe zatowarowanie ;P Poczekaj na wiosne to zaczna wstawiac rowerki z nowej kolekcji :) . Swoja droga widzialem juz kilka GF w Warszawie i musze powiedziec ze byly drozsze niz roczniki 2005 (oczywiscie porownywalem cene zwykla, nie po przecenie).

IvanMTB a ja się dziwie Tobie - myślaes ze kupia sprzet z 2005 i jszcze beda w promocyjnych cenach - bo wyprzedaz starego rocznika- sprzedawac ?? - wez mnie nie rozśmieszaj...

typowo polskie podejście ...

• Mod Team

Szu ale rowery na 2006 już od dawna mają w skiteam w wawie :] Co za problem postawić te 20-30 bikow dla takiej firmy jak skiteam... ? I tak to sprzedadzą i tak, więc dla mnie też jest to dziwne :035: Tym bardziej że narty to raptem 1/4 roku przez reszte czasu ten sklep żyje z rowerów przynajmniej takie odnosze wrażenie. A nawet ściągnięcie rowerów z 2005 byłoby sensowne, nie chciałbyś sobie kupić nowego sprzęta w promocyjnych cenach ? Oni pomimo takiego cięcia cen wychodzą sporo do przodu. A może rowery z 2005 to jakiś szajs, który nie jest wart złotówki... :035:

To jest typowo polskie podejscie !

zauważ ze sklepowi nie opłaca sie teraz prowadzac rowerow (koszta) tylko po to aby stały na wystawie(mowie o rocznikach 2005) bo teraz jest boom na narty a nie na rowery (chyba zrozumiale), a ze sklep powstaje dopiero to w pierwszym rzędzie sprowadza to co da im wiekszy obrót.

Dlatego to nei jest w interesie sklepu i to jak najbardziej rozuemiem. Jak przyjdzie sezon rowerowy to co ??? nie sprowadza za wiele rowerow z 2006 bo beda na magazynach zalegały im z rocznika 2005 (a jak ktos bedzie chcial rower 2005 teraz to na zamowienie na 100% sprowadza - chyba ze to jakis sklep do dupy)

PS. Ironie typu " A może rowery z 2005 to jakiś szajs, który nie jest wart złotówki..." sobie daruj...

• Mod Team

IvanMTB a ja się dziwie Tobie - myślaes ze kupia sprzet z 2005 i jszcze beda w promocyjnych cenach - bo wyprzedaz starego rocznika- sprzedawac ?? - wez mnie nie rozśmieszaj...

typowo polskie podejście ...

Przepraszam, zachowalem sie jak szczeniak i to sie juz nigdy wiecej nie powtorzy <_<

Echhh... Poszedlem popatrzec. Czapke chcialem sobie kupic lub rekawiczki albo portki na rower. Na ROWER a nie na narty... SKI Team faktycznie wyglada na solidny i duzy imprez. Dlatego nieco zdziwilo mnie ze oprocz paru bajkow maja tylko narty i sprzet narciarski... Rowery OK moze sie nie opyla teraz sciagac bo koszty i takie tam inne pierdy-smierdy. Ale dlaczego nawet zlamanego amora nie ma? Tylko garsc Perdosow i FinishLine'ow Moze panowie za mocno wzieli sobie na ambit nazwe i pore roku :wink:

Smiej sie czleku malej wiary jesli Cie to smieszy, bo smiech powoduje masaz przepony i poprawienie krazenia krwi :)

OSTRO!

I.

PS

Sklep jest na tylach dawnego kina "Warszawa" a teraz "Alberta"

-> IvanMTB "Przepraszam, zachowalem sie jak szczeniak i to sie juz nigdy wiecej nie powtorzy " :) nooo :PP

cierpliwości... pewnie za jakis miesiac przyjadą i rowerki i zycze udanych zakupów <_<

A mnie zastanawia jedna rzecz - mam nowy kalendarz bB i nie ma tam żadnego loga Ski Teamu. JEst za to sporo logów(? nie wiem jak to się odmienia:P) firmy Rea Sport - wszedłem na ich stronę a tam paraktycznie to samo co w Ski Teamie. I teraz nie wiem o co chodzi - czy Ski Team po prostu zmienił nazwę (ale chyba nie bo normalna strona Ski Teamu też działa.), czy może oddał prawa do dystrybucji Rea Sport, czy może w końcu Rea Sport to firma konkurencyjna dla Ski Teamu? Ale ma dokładnie takie same ceny rowerów, więc wydaje mi się że mają coś ze sobą wspólnego w postaci zarządu etc. Znacie jakieś szczegóły?

• 2 tygodnie później...

A mnie zastanawia jedna rzecz - mam nowy kalendarz bB i nie ma tam żadnego loga Ski Teamu. JEst za to sporo logów(? nie wiem jak to się odmienia:P) firmy Rea Sport - wszedłem na ich stronę a tam paraktycznie to samo co w Ski Teamie. I teraz nie wiem o co chodzi - czy Ski Team po prostu zmienił nazwę (ale chyba nie bo normalna strona Ski Teamu też działa.), czy może oddał prawa do dystrybucji Rea Sport, czy może w końcu Rea Sport to firma konkurencyjna dla Ski Teamu? Ale ma dokładnie takie same ceny rowerów, więc wydaje mi się że mają coś ze sobą wspólnego w postaci zarządu etc. Znacie jakieś szczegóły?

Rea to chyba importer, a Ski Team sieć sklepów. Przynajmniej dla mnie tak to działa.

Odpowiadająć na małą ilość pozytywów o SKI Team: Kiedyś zawitałem do Wawy z bajkiem na tydzień i nie miałem wszystkich toolsów. Prawy crank zaczął być słyszalny i po wizycie w skiteamie miałem go nasmarowanego za free.

Pyzy

Obaj moi przyjaciele kupowali rower w warszawskim SKITEAM'ie i wszystko było w jak najlepszym porządku, w moich oczach skiteam to porządny sklep z dużą ofertą rowerów. Poza tym jak jeździliśmy różnymi bike'ami po sklepie nawet tymi za 20tys zł to nikt się nie czepiał, naprawdę miło wspominam :wink:

Pozdrawiam.

P.S. Loga w dopełniaczu będą chyba brzmieć "log" tak moim zdaniem przynajmniej B)

• 4 tygodnie później...
Gość Wróbel

Rea Sport i Ski Team to to samo ale zmieniono nazwe.Moze łatwiej oszukać urzad skarbowy czy cos.Nie znam sie za bardzo ale to na pewno jedna i ta sama firma.Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Rea Sport zajmuje się importem i sprzedażą hurtową, a Ski Team tylko sprzedażą detaliczną. W teorii dwie różne firmy, w praktyce jedna.

Czy ktoś był ostatnio w Ski Teamie w Gdyni? Będę za 2 tygodnie w 3city i chciałbym przymierzyć buty Speca, ale może jeszcze nie mają? No i do Tassajary'06 bym się przymierzył bo ciągle nie mogę się zdecydować na wielkość ramy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...