Skocz do zawartości

[wyprawa- pytania] Iława- Malbork- Tczew

Limakuna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wybieram się rowerkiem- a jakże :)- z Iławy do Malborka przez Tczew i dalej aż do Sobowidza (gm. Trąbki Wielkie). Niestety jadę tą trasą pierwszy raz i nie wiem czego mogę się spodziewać. Mam mapy i chcę unikać ruchliwych dróg. Może ktoś śmiga tymi trasami i mógłby mi coś podpowiedzieć. Jakieś wskazówki, dobre rady. Byłbym dźwięczny yyy tzn wdzięczny

Z Malborka do Tczewa polecam trasę przez Nowy Staw. Zawsze tamtędy do Malborka jeżdżę, bo z Tczewa jestem :) Droga bliżej Tczewa dość nierówna, ale spokojnie się jedzie, lepsze to niż samobójcza wyprawa 22 :D Do Sobowidza droga jest teraz dość utrudniona, z powodu remontu dojazdówki do autostrady i trzeba trochę pokombinować, żeby tam się dostać. Ale warto, bo drogi całkiem pagórkowate. Jak chcesz, to możemy jakoś to wspólnie zaplanować. W Tczewie byśmy się spotkali i do np. do Sobowidza wspólnie pojechać :)

Dzięki za wskazówki, na pewno skorzystam z poleconej trasy. Z tego co widzę to preferujesz troszku inny styl jazdy niż ja :) Poruszam się rowerem Krossa http://kross.pl/rower/98-TRANS_PACIFIC.html (wersja męska oczywiście :P) więc nie wiem czy takie coś by Ci odpowiadało. Szczególnie, że wole dłuższe dystanse i komfort ich pokonywania kosztem szybkości i dynamiki. No ale jakby co to jestem do usług w mojej okolicy nie ma osób podzielających zamiłowanie do rowerów- przynajmniej ja takowych nie znalzłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...