micias Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, Mam pytanie, pomału chcę modernizować swój rowej i aktualnie mam napęd 3x7. Kupiłem manetki SHIMANO DEORE SL-M590 3x9, czy będzie to dobrze działało gdy aktualnie mam kasetę 7 biegową z przerzutką acera 7x ? czy mogą pojawić się jakieś problemy? Zamierzam w następnym etapie wymienić piastkę, kasetę 9x i przerzutkę 9x.
Fenthin Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Nie będzie to działało poprawnie. 9rzedowe kasety mają inne odstępy między koronkami.
lyndowss Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Przerzutki nie musisz wymieniać, bo pewnie obsłuży napęd 9 rzędowy. Chyba, że chcesz wymienić na lepszą. Manetka tak jak napisane wyżej nie będzie działała z 7 rzędowym napędem, bo ma inne przeskoki. W 9 są mniejsze, w 7 większe.
berkas97 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 No z tą korbą to bym już tak nie przesadzał Ja od roku mam naped 9-cio rzędowy i nadal korbę suntoura Wiadomo, nie pracuje to za kulturalnie, ale trzeba przeżyć. Ale za 2 tygodnie FC-M545
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.