Skocz do zawartości

[korba] w czym problem

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Mam mały problem, dzis miałem mały wypadek. Stało się to tak:) jechałem sobie po kamienistej drodze (agang gangsta 7)chciałem zmienić bieg z 3 na 2 z przodu i w tym momencie spadł mi łańcuch tak nie szczęśliwie że zakleszczył sie miedzy zębatkami (najmniejsza) a ramą tak ze nie dało sie go wyciągnąć

a potem okazało się że łańcuch sie skrzywił i skrzywił zębatkę. Czy przyczyną może być źle poskładana korba przez servis ?? za blisko ramy??

Napisano

blat lekko, łańcuch trochę bardziej ale tylko 3 ogniwa, ale zastanawia mnie jak to jest możliwe że ten łańcuch sie tam zaklinował myślałem ze miedzy rama czyli widełakami tylnego koła jak i miejscem mocowania korby powinno być tyle miejsca zeby ten łańcuch sie tam nie blokował

dsc00903kw.jpg

dsc00904c.jpg

dsc00910d.jpg

łańcuch wszedł tak jak widać na fotce 2 otarcie

Napisano

w serwisie zaproponowano miłancuch slx za 80 zl oraz zębatkę za 50 zl czy to moze być coś warte?? wczesniej korba FSA Step Up 44-32-22 (170/175 mm)oraz łańcuch sram 9 a i doradziła zebym wymienił suport na dłuższy tak zeby była wieksza przestrzeń miedzy zębatkami a ramą?? czy to ma sens??

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze sciag korbe i odkrec zebatke, po czym ją wyprostuj zaoszczedzisz troche grosza. Wyreguluj przednia przerzutke tak jak nalezy a lancuch nie bedzie spadał. Chyba ze masz manetki jakieś nie za ciekawe. Lancuch HG 50 powinien wstarczysz szkoda kasy na slx.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...