bociek28 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 witam Mam mały problem, dzis miałem mały wypadek. Stało się to tak:) jechałem sobie po kamienistej drodze (agang gangsta 7)chciałem zmienić bieg z 3 na 2 z przodu i w tym momencie spadł mi łańcuch tak nie szczęśliwie że zakleszczył sie miedzy zębatkami (najmniejsza) a ramą tak ze nie dało sie go wyciągnąć a potem okazało się że łańcuch sie skrzywił i skrzywił zębatkę. Czy przyczyną może być źle poskładana korba przez servis ?? za blisko ramy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p3m0 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 a jak bardzo skrzywił się ten blat ? trzeba wymieniać ? może da rade wyprostować . Daj fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 blat lekko, łańcuch trochę bardziej ale tylko 3 ogniwa, ale zastanawia mnie jak to jest możliwe że ten łańcuch sie tam zaklinował myślałem ze miedzy rama czyli widełakami tylnego koła jak i miejscem mocowania korby powinno być tyle miejsca zeby ten łańcuch sie tam nie blokował łańcuch wszedł tak jak widać na fotce 2 otarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 w serwisie zaproponowano miłancuch slx za 80 zl oraz zębatkę za 50 zl czy to moze być coś warte?? wczesniej korba FSA Step Up 44-32-22 (170/175 mm)oraz łańcuch sram 9 a i doradziła zebym wymienił suport na dłuższy tak zeby była wieksza przestrzeń miedzy zębatkami a ramą?? czy to ma sens?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja na twoim miejscu wymienił bym tą korbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Po pierwsze sciag korbe i odkrec zebatke, po czym ją wyprostuj zaoszczedzisz troche grosza. Wyreguluj przednia przerzutke tak jak nalezy a lancuch nie bedzie spadał. Chyba ze masz manetki jakieś nie za ciekawe. Lancuch HG 50 powinien wstarczysz szkoda kasy na slx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 wymieniłem zębatkę na deorke oraz łańcuch jak sie okazało ktoś przestawił śrubki ograniczające przesuw i tak sie stało;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.