Skocz do zawartości

[Gwarancja] czy mi przyjmą rower na gwarancji ?

JozeKK

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Otóz mam do was pytanie

Kupilem w jednej sieci sklepow rower i po wymianie pedalow powycierala mi sie korba (lewa z tarczami)

Mam pytanie czy jest mozliwe przyjecie gwarancji czy jednak kupic nowa korbe i zalozyc ja ?

Korbe ktora mam to SE Suntor

Chodzi o to ze jak zakladalem pedaly to sie po prostu chyba dlatego powycieraly

Czyli po gwarancji musze nowa cala korbe kupic najwyzej kupie xtr za 70 zl i bedzie spokoj.

Co o tym sadisz przejdzie gwarancja czy nie ?

Ja też nie łapię... Mam powycierany przez buty nie tylko lakier, ale i metal. Wygląda to paskudnie, zwłaszcza że jest na wysokości pięknego napisu "Alivio" :-), ale chyba bym musiał być jakimś skrajnym estetą, by z tego powodu korby wymieniać :-). No chyba że wątkotwórca boi się, że z powodu ubytku lakieru czy odrobiny alu spadła wytrzymałość korb o jedną milionową część procenta :-)

ja mam piękny chrom pod napisem alivio bo również mam wytartą farbę:) zobaczyłem to dopiero jak robiłem zdjęcie roweru:)

ale żeby z tego powodu korbę wymieniać czy zgłaszać to na gwarancję? po prostu za szerokie buty nosisz i się powycierało...tak jak to u mnie się stało...zapewne używając SPD nigdy to się nie zdarza

• 2 tygodnie później...

A ja mam pytanie do autora tematu - Co Ty chcesz oddać na gwarancję/reklamować ?

Bo jeżeli chodzi o to że np. pękła Ci rama, to otarcie na korbie nie ma żadnego wpływu na reklamację . No chyba że widać na korbie uderzenie o krawężnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...