JozeKK Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Siema Otóz mam do was pytanie Kupilem w jednej sieci sklepow rower i po wymianie pedalow powycierala mi sie korba (lewa z tarczami) Mam pytanie czy jest mozliwe przyjecie gwarancji czy jednak kupic nowa korbe i zalozyc ja ? Korbe ktora mam to SE Suntor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Powycierała się w sensie ze przetarła się od butów? Jak już to prawa strona korby ma zębatki, nie lewa. Pod gwarancję to nie podejdzie, "zużycie" materiału i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JozeKK Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Chodzi o to ze jak zakladalem pedaly to sie po prostu chyba dlatego powycieraly Czyli po gwarancji musze nowa cala korbe kupic najwyzej kupie xtr za 70 zl i bedzie spokoj. Co o tym sadisz przejdzie gwarancja czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Gwarancja nie przejdzie. Ale jak masz możliwość jakimś cudem kupić korbę XTR za 70zł to bierz od miejsca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JozeKK Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Rower juz wczoraj pojechal do mojego znajomego mechanika i rowerek bedzie na poniedzialek lub wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Zagubiłem się, wymiana korby tylko dlatego ze z ramion zeszła farba? Oraz XTR za 70zł? Kurcze, z jakiej ty jestes planety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Tylko pokaż potem zdjęcia tej korby XTR za siedem dych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja tam wolałbym zobaczyć zdjęcia "problemu" przez który został założony temat, ponieważ strasznie ciężko jest mi to sobie wyobrazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja też nie łapię... Mam powycierany przez buty nie tylko lakier, ale i metal. Wygląda to paskudnie, zwłaszcza że jest na wysokości pięknego napisu "Alivio" :-), ale chyba bym musiał być jakimś skrajnym estetą, by z tego powodu korby wymieniać :-). No chyba że wątkotwórca boi się, że z powodu ubytku lakieru czy odrobiny alu spadła wytrzymałość korb o jedną milionową część procenta :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 ja mam piękny chrom pod napisem alivio bo również mam wytartą farbę zobaczyłem to dopiero jak robiłem zdjęcie roweru:) ale żeby z tego powodu korbę wymieniać czy zgłaszać to na gwarancję? po prostu za szerokie buty nosisz i się powycierało...tak jak to u mnie się stało...zapewne używając SPD nigdy to się nie zdarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 ...zapewne używając SPD nigdy to się nie zdarza Oj zdarza się, zdarza Kwestia ustawienia bloków + luz i można ładnie buta i korbę poprzecierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 a czsasami inaczej sie nie da bo kolana odzywaja sie ze jednak lepiej troche obetrzeć korbe i takim sposobem mam korbe xt zamiast xtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mroczny Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A ja mam pytanie do autora tematu - Co Ty chcesz oddać na gwarancję/reklamować ? Bo jeżeli chodzi o to że np. pękła Ci rama, to otarcie na korbie nie ma żadnego wpływu na reklamację . No chyba że widać na korbie uderzenie o krawężnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.