Skocz do zawartości

[Ściągacz]Do korby shimano 105.

blacksmith

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam taka korbe jak w załączniku ale nie wiem jaki sciagacz kupic ?

odkrecilem nakretke. najlepiej podajcie nazwe i odnosna aukcje na allegro ;D

kupiłem jakis ale walec jest za duzy nie wchodzi w gwint.

z gory dzieki

post-142361-0-84993600-1308836572_thumb.jpg

Napisano

nic nie wystaje ani nie jest wykrecone . mowiac potocznie sruba od sciagcza nie wchodzi w ta dziurke :D . a nakretka od sciagacza sie ladnie nakręca na ramię korby

Napisano

w suporcie

ta nakretke od sciagacza , czyli chodzi mi o to co jest okragle i w to wchodzi ta sruba od sciagacza, da sie wkrecic w korbe. ale jak wkrecam ta srube to ona nie wchodzi w suport

dodam ze pierwszy raz robie taka "operacje"

Napisano

Dziurka w suporcie cię nie interesuje. Jeśli ten największy gwint w ściągaczu wkręcisz do korby to dokręcając kluczem tę śrubę (trzeba mocno ją wkręcić) mysi korba zejść. Ta okrągła część ściągacza nie może wejść w tę dziurkę w ośce suportu bo jest na nią za duża.

Napisano

ta nakretke od sciagacza , czyli chodzi mi o to co jest okragle i w to wchodzi ta sruba od sciagacza, da sie wkrecic w korbe. ale jak wkrecam ta srube to ona nie wchodzi w suport

I tak ma byc. Wideo z operacji zdejmowania korby:
Napisano

z calej sily a slaby nie jestem az mi sie w rekach odcinal . chce zdjac korbe i wyjac suport

i teraz sciagacza ani w lewo ani w prawo

a cisne z calej pary ile moge i nic

a moze na taki pistolet jak maja do zmiany kol by poszlo tylko o co zablokowac ramiona korby

Napisano

No to jeśli zmieści Ci się w szczelinie między korbą a nakrętką suportu tarcza od szlifierki kątowej to musisz ostrożnie odciąć ośkę a potem najlepiej kwadratowym prętem lub małą rurką przy pomocy młotka wybić to co pozostało po odcięciu. Są jeszcze preparaty po których użyciu w rejonie ośki może puścić to zapieczenie i tego też możesz spróbować ale konkretnej nazwy nie pamiętam.

Napisano

dzisiaj zawioze do sklepu rowerowego. moze jakoś zdejmą. dzieki za pomoc

zdjeli w serwise za 6 zł bez uszczerbku na korbie czy suporcie. pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...