blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 mam taka korbe jak w załączniku ale nie wiem jaki sciagacz kupic ? odkrecilem nakretke. najlepiej podajcie nazwe i odnosna aukcje na allegro ;D kupiłem jakis ale walec jest za duzy nie wchodzi w gwint. z gory dzieki
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Jeśli tym nie ściągniesz to nie mam innych pomysłów - http://allegro.pl/klucz-korby-scia
blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 mam taki i nie wchodzi w ten gwint. chyba ze nie wiem jak no ale to nie jest jakies skomplikowane
Fenthin Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 A ten wewnętrzny element masz conajmniej trochę wykręcony czy wystaje?
blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 nic nie wystaje ani nie jest wykrecone . mowiac potocznie sruba od sciagcza nie wchodzi w ta dziurke . a nakretka od sciagacza sie ladnie nakręca na ramię korby
Fenthin Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 W którą dziurkę? W ściągaczu czy w suporcie?
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Proste pytanie, czy ten największy gwint daje się wkręcić w korbę?? Jeśli tak nie wiem w czym problem??
blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 w suporcie ta nakretke od sciagacza , czyli chodzi mi o to co jest okragle i w to wchodzi ta sruba od sciagacza, da sie wkrecic w korbe. ale jak wkrecam ta srube to ona nie wchodzi w suport dodam ze pierwszy raz robie taka "operacje"
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Dziurka w suporcie cię nie interesuje. Jeśli ten największy gwint w ściągaczu wkręcisz do korby to dokręcając kluczem tę śrubę (trzeba mocno ją wkręcić) mysi korba zejść. Ta okrągła część ściągacza nie może wejść w tę dziurkę w ośce suportu bo jest na nią za duża.
FaZaa Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 ta nakretke od sciagacza , czyli chodzi mi o to co jest okragle i w to wchodzi ta sruba od sciagacza, da sie wkrecic w korbe. ale jak wkrecam ta srube to ona nie wchodzi w suport I tak ma byc. Wideo z operacji zdejmowania korby:
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Tutaj masz z korby MTB http://www.youtube.com/watch?v=GkDRj1GlHig&feature=related
blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 korba sie mega zapiekła robie tak jak na filmie ale ni chu chu sie rusza
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 A bardzo mocno naciskasz na klucz?? Chcesz wymienić suport??
blacksmith Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 z calej sily a slaby nie jestem az mi sie w rekach odcinal . chce zdjac korbe i wyjac suport i teraz sciagacza ani w lewo ani w prawo a cisne z calej pary ile moge i nic a moze na taki pistolet jak maja do zmiany kol by poszlo tylko o co zablokowac ramiona korby
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 No to jeśli zmieści Ci się w szczelinie między korbą a nakrętką suportu tarcza od szlifierki kątowej to musisz ostrożnie odciąć ośkę a potem najlepiej kwadratowym prętem lub małą rurką przy pomocy młotka wybić to co pozostało po odcięciu. Są jeszcze preparaty po których użyciu w rejonie ośki może puścić to zapieczenie i tego też możesz spróbować ale konkretnej nazwy nie pamiętam.
blacksmith Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 dzisiaj zawioze do sklepu rowerowego. moze jakoś zdejmą. dzieki za pomoc zdjeli w serwise za 6 zł bez uszczerbku na korbie czy suporcie. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.