Gość XRX Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Witam Posiadam w swojej kolarce wolno bieg 5 - rzędowy. Jeżdżę już nim 6 lat kupiłem używany. Czy już pora aby go wymienić???? po czym poznać że jest już do wymiany????
seker1995 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 wolnobieg* A poznać po tym, że łańcuch przeskakuje lub mechanizm zapadkowy się zacina, ale skoro tyle przeżył, to jakoś bardzo go chyba nie katujesz
KenjiX1G Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Witaj. Jeśli nic nie przeskakuje, chodzi lekko, to nie ma potrzeby tego ruszać. Jeśli chodzi ciężej, to rozebrać i przesmarować. Jeśli łańcuch skacze, to wymienić wolno bieg i łańcuch. Generalnie skłaniałbym się ku przesmarowaniu Pozdrawiam
JaniszMTB Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 @KenjiX1G nie opłaca się rozbierać wolnobiegu bo to trzeba bardzo dużo siły(ja przez przedłużkę klucza z kolegą miałem ciężko w imadle) do samego zdjęcia zębatek, więc lepiej kupić nowy, poza tym wolnobieg to konstrukcja raczej zamknięta nierozbieralna...
Pytanie
Gość XRX
Witam
Posiadam w swojej kolarce wolno bieg 5 - rzędowy. Jeżdżę już nim 6 lat kupiłem używany. Czy już pora aby go wymienić???? po czym poznać że jest już do wymiany????
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.