JaniszMTB Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witajcie. W planach mam zamiar pożegnać się ze zmieniarkami Shimano, a powitać Sram. Moje pytanie brzmi: Czy warto zainwestować w set Sram x5, zamiast Manetek Shimano Alivio, przerzutki tylnej Shimano Deore RD-M530, przedniej Acery? Może jednak lepiej dopłacić do x7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 kup x7 i bedzie git szimano bardzo szybko łapie luzy na wszystkich sworzniach przy ostrzejszej jezdzie i juz od samego startu przegrywa ze sramem (jakby porownywac w teście długodystasnsowym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Bierz X-7 i będziesz zadowolony. Sam przesiadłem sie z Shimano na Sram i nie wróce do sh*tmano. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi praca Sram`a, w końcu nie mam obijającego sie łańcucha o ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Czyli prawdo podobnie rowerek dostanie nowy osprzęt przez okres zimowy, decyzja odgórna muszę się jeszcze tłuc na shimano Tylko ze prawdo podobnie przerzutka sram x7 będzie musiała współpracować z x5. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 W takim razie lepiej kupić manetki X7 i przerzutkę X5, taki set będzie dużo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.