MMMAAACCC7 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 witam ostatnio zainwestowałem w proste alu platformy i po 2 tyg jeżdżenia pojawił się problem-pedały przy mocniejszym naciśnięciu strzelają [dźwięk jakby kulki skakały na sobie] rozebrałem-wypadło po 12 kulek z każdej ze stron, wielkości kulek spod bębenka, wszystkie całe bez wżerów bieżnie tak samo, wyczyściłem, nasmarowałem skontrowałem i nadal strzelają, obojętnie czy skontrowane na max czy na luz, wciąż strzela macie jakąś radę dla mnie,? byłbym wdzięczny
golarz Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Jesteś pewien, że to pedały ? Miałem kiedyś podobny problem, okazało się, że to suport.
MMMAAACCC7 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 nie wiem jak Ciebie ale nie stać mnie aby raz na 2 tygodnie wydawać 5 dych na pedały golarz-na pewno, słyszę pod naciskiem że strzelają, poza tym suport raczej nie mógłby bo jest na maszynach jak założę plastiki made in romet to nic nie strzela więc na pewno to pedały
johnyADV Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 pedały raczej nie strzelają. strzelanie to bardzo często wkład suportu. gwinty się zabrudziły piaskiem, kurzem w suporcie i trzeszczy, strzela. trzeba rozkręcić, wyczyścić, nasmarować i skręcić. druga sprawa to jest takie przysłowie, że kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje czy jakoś tak. biednego nie stać na tanie rzeczy.. ogólnie czasem trzeba wydać, żeby nie mieć problemów. nie zawsze tak jest, ale zazwyczaj tanie rzeczy "tanio" działają
MMMAAACCC7 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Napisano 25 Czerwca 2011 powtarzam-jestem pewien że to nie suport, znajomy także mnie w tym upewnił, ale widzę że nikt mi tu nie zamierza pomóc, proszę adminów o usunięcie tematu
Mod Team michuuu Napisano 25 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2011 Spróbuj posmarować gwint (taka desperacja) jakimś smarem.
johnyADV Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 powtarzam-jestem pewien że to nie suport, znajomy także mnie w tym upewnił, ale widzę że nikt mi tu nie zamierza pomóc, proszę adminów o usunięcie tematu dlaczego uważasz, że nikt Ci nie chce pomóc? przecież radzi Ci całe towarzystwo. strzelanie na 90 procent jest z suportu, nawet jeśli wydaje się, że to dochodzi z innego miejsca. dlatego proponujemy, żebyś sprawdził suport. jeśli strzelanie po wyczyszczeniu i nasmarowaniu suportu nie minie, to faktycznie można jeszcze np wyczyścić i nasmarować gwinty pedałów. strzelanie czy trzeszczenie bardzo często ma miejsce, kiedy drobne ziarenka piasku, kurzu itd dostają się w gwinty. gwint przenosi duże obciążenie i miażdży te ziarenka. ja już kiedyś chciałem koło nowe kupować, a okazało się, że to suport trzeszczy. ja sprawdziłbym najpierw suport, ale nie na słuch, tylko rozebrałbym wyczyścił, nasmarował i skręcił. później to samo można zrobić z gwintami pedałów. później można rozebrać łożyska pedałów i posprawdzać tam, ale to już zrobiłeś z tego co wiem. dalej to można już chyba tylko po kolei wszystko zacząć wymieniać, bo nie przychodzi mi już nic na mysl. może podmień te pedały na chwilę na jakieś inne i sprawdź czy nadal tak jest.
MMMAAACCC7 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Napisano 25 Czerwca 2011 powtarzam-przyinnych pedałach zjawisko nie występuje
adas651 Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 wsadź kluki i bieżnie z tych innych pedałów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.