Skocz do zawartości

[suport] skrzypienie przy pedałowaniu

akpol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu mam problem z suportem. Rower kupiłem 3 lata temu i 2 lata jeździłem na oryginalnym suporcie. W połowie 2 sezonu coś zaczęło skrzypiec przy naciskaniu na pedały więc postanowiłem dać rower do naprawy. Wymienili mi suport i przez pierwszy tydzień wszystko było ok ale potem skrzypienie wróciło i teraz jest jeszcze gorzej niż przed naprawą. Mam rower MTB i po jednym treningu w terenie znowu padł suport. Wie ktoś w czym może być problem?

Napisano

Ja też myślałem w tamtym roku że mi skrzypi suport, rozkręciłem i nasmarowałem pedały i skrzypienie ustało.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Na pewno nie są to pedały. Nie dawno kupiłem nowe także to odpada. Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego suportu:http://allegro.pl/suport-shimano-sm-bb70-bb-70-hollowtech-ii-bsa-i1741027837.html

W ogóle szykuję się niezła wymiana części... Prawie wszystko na xt.

Napisano

A po co Ci suport do korb zintegrowanych ?

Jak wymieniałeś pedały niedawno , to weź je ładnie wykręć , przesmaruj smarem gwint , przykręć i zdaj relację co się dzieje :) Możesz też wyjąć sztycę, wyczyścić i delikatnie przesmarować. To są dwie najczęstsze przyczyny skrzypienia przy naciskaniu na pedały.

Pozdrawiam ,

M

Napisano

jak będziesz w serwisie i będą sprawdzać suport to zażycz sobie żeby go wykręcili i przesmarowali gwinty, połączenie na kwadrat też niech przesmarują, u mnie taki zabieg uciszył suport

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...