akpol Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Witam. Od dłuższego czasu mam problem z suportem. Rower kupiłem 3 lata temu i 2 lata jeździłem na oryginalnym suporcie. W połowie 2 sezonu coś zaczęło skrzypiec przy naciskaniu na pedały więc postanowiłem dać rower do naprawy. Wymienili mi suport i przez pierwszy tydzień wszystko było ok ale potem skrzypienie wróciło i teraz jest jeszcze gorzej niż przed naprawą. Mam rower MTB i po jednym treningu w terenie znowu padł suport. Wie ktoś w czym może być problem?
gregorek Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 może po treningu w terenie jakiś piach się dostał do środka i skrzypi? albo może masz luzy,chociaż skoro wymieniłeś suport to nie powinno tak być.
p3m0 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 wymień jeszze raz na nowy , z wyższej półki to nie będzie problemu
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Jaki to jest suport, z mocowaniem korby na kwadrat czy octalink??
akpol Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Na kwadrat. Może wymienili mi na jakiś lipny i dlatego.
beskid Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Jeśli wsadzili jakieś badziewie to wszystko możliwe. Nie wiesz czasem jakiej był marki?? Dobry suport potrafi eliminować wszystkie trzaski, stuki, skrzypienia itp. więc radzę Ci w starym sprawdzić ewentualne luzy a gdy to nie da efektu to zakup coś takiego http://allegro.pl/suport-shimano-bb-un26-alivio
akpol Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Firma neco. Mam jeszcze gwarancję także jutro jak będzie czynny ich serwis to oddam do naprawy.
p3m0 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 no to wiadamo że założyli Ci gówno . Kup coś takiego co podał kolega wyżej , będzie ok
Mod Team michuuu Napisano 23 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2011 Obciach będzie jak to niedokręcone pedały skrzypią.
gad Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Ja też myślałem w tamtym roku że mi skrzypi suport, rozkręciłem i nasmarowałem pedały i skrzypienie ustało.
akpol Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Na pewno nie są to pedały. Nie dawno kupiłem nowe także to odpada. Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego suportu:http://allegro.pl/suport-shimano-sm-bb70-bb-70-hollowtech-ii-bsa-i1741027837.html W ogóle szykuję się niezła wymiana części... Prawie wszystko na xt.
marcin_ostrów Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 A po co Ci suport do korb zintegrowanych ? Jak wymieniałeś pedały niedawno , to weź je ładnie wykręć , przesmaruj smarem gwint , przykręć i zdaj relację co się dzieje Możesz też wyjąć sztycę, wyczyścić i delikatnie przesmarować. To są dwie najczęstsze przyczyny skrzypienia przy naciskaniu na pedały. Pozdrawiam , M
tobike Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 jak będziesz w serwisie i będą sprawdzać suport to zażycz sobie żeby go wykręcili i przesmarowali gwinty, połączenie na kwadrat też niech przesmarują, u mnie taki zabieg uciszył suport
enozhd Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 To jest piasek. Gdy jeździłem w FR/DH miałem suport Dartmoora. I też mi skrzypiało bo był syf.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.