eddie1987 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, chciałem wymienić koła i po obejrzeniu ofert gotowców postanowiłem że będę składał. Zależy mi na masie ale też nie kosztem wytrzymałości/sztywności (ważę 70 w porywach do 75 kg), zdarza mi się od czasu do czasu przejechać jakiś maraton, czy wyjechać w góry. I teraz mam kilka pytań odnośnie wyboru części: wstępnie wybrałem taki zestaw: obręcze: ZTR Alpine 330g (w grę wchodzą też Cresty albo DT Swissy XR350) szprychy: DT Swiss Super Comp 318 g (na początku zastanawiałem się nad DT Revolution - ale z tego co czytałem nie lubią się z tarczówkami, i interesuje mnie też jak wygląda to w przypadku Sapimów Race które są cieniowane w identyczny sposób co Revo, czy lepiej nie ryzykować dla 40 g i zostać przy Super Compach?) piasty: Hope Pro 2 Evo QR is 6 p. 185 g t. 295g (albo DT Swiss 240 tylko pytanie czy warto na nie wydać 600 zł więcej?) nyple: DT Swiss Pro Lock alu 20g (warto dopłacać do tego kleju czy lepiej wybrać zwykłe aluminiowe nyple?)
miskov17 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Zamiast Super Compów, które mają mało popularną średnicę gwintu 1.8mm i wymagają innych nypli (czyt. droższych) lepszym rozwiązaniem będą Sapimy D-light ze standardową średnicą gwintu 2.0mm. Mógłbyś wziąć Lasery/Revo ale 40g Cię nie zbawi a koła tylko zyskają na sztywności. Reszta komponentów jest w porządku, nyple z klejem to dobre wyjście, podobnie jak piasty Hopa i obręcze ZTR.
eddie1987 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Zamiast Super Compów, które mają mało popularną średnicę gwintu 1.8mm i wymagają innych nypli (czyt. droższych) lepszym rozwiązaniem będą Sapimy D-light ze standardową średnicą gwintu 2.0mm. Mógłbyś wziąć Lasery/Revo ale 40g Cię nie zbawi a koła tylko zyskają na sztywności. Reszta komponentów jest w porządku, nyple z klejem to dobre wyjście, podobnie jak piasty Hopa i obręcze ZTR. Aha okey, dzięki za podrzucenie d-lightów nie znałem ich (i w ogóle nie widzę ich na stronie Sapima, wygrzebałem je dopiero na velo
Mod Team Pixon Napisano 23 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2011 Koła do 1000zł, może bardziej do 1500zł i nie potrzeba zakładać nowego tematu tylko podczepić się pod już istniejący
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.