bartuss Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam jestem nowy na forum i chciałbym złożyć rower do "lekkiej" jazdy po lesie i mam pytanie czy ta rama się będzie do tego nadawać,a jeśli tak to jaki rozmiar mam 187cm wzrostu. Dzięki z góry za odpowiedż.
Bombell Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 W lesie można jeździć: dh, fr, xc, dirt, 4x, ds i wiele wiele innych więc wytłumacz co to dla Ciebie znaczy jazda po lesie to będzie lżej doradzić.
bartuss Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Chodziło mi o to, że nie będe skakał z dropów,tylko raczej jeżdził bez większych szaleństw. Jestem można powiedziec "amatorem" rowerów i moja wiedza jest mała,więc licze na waszą pomoc. (chciałbym w miarę tanią rame i zobaczyc wogóle czy będzie mi sie fajnie jezdziło,jeśli tak z pewnościa kupie lepszą rame)
Bombell Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 No to Bop to nie rama dla Ciebie. Szukaj czegoś XC/enduro. I pytanie czy posiadasz już jakieś części do roweru. Bo jeśli masz małą wiedzę to za składanie lepiej się nie bierz i lepiej kup jakiegoś gotowego seryjniaka.
bartuss Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Za tą kwotę kupi się coś takiego ,a jak nie ile by trzeba dolożyć do dobrej ramy. Nie posiadam jeszcze żadnych części.Sam bym go nie składał,tylko kupił cześci.
kubeq Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Podaj dokładnie jaki budżet Cię interesuje. Od siebie zarzucę parę propozycji z alledrogo, jednak tak, jak kolega wyżej radzi - jeżeli nie masz zielonego pojęcia o składaniu roweru, nie bierz się za to sam tylko kup gotowca lub udaj się do jakiegoś serwisu gdzie Ci doradzą jakie części kupić i w miarę tanio złożą wszystko do kupy. Możesz też podać nam specyfikację swojej aktualnej maszyny a my podpowiemy Ci co nie co Więc tak: Leader Fox No Saint Trek Accent Amobea Ze wzrostem 187cm powinieneś szukać rozmiaru ramy w przedziale 19" - 21" EDIT: Dopiero zauważyłem Twojego posta wyżej. W takim razie musisz podać całkowity budżet jakim dysponujesz, wtedy każdy doradzi Ci jakąś opłacalną konfigurację.
bartuss Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Tak wyglądam mój obecny rower link Więcej zdjęć moge wysłac jeśli będzie taka potrzeba.
kubeq Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Musisz podać budżet jakim budżetem dysponujesz, bez tego nikt niczego Ci nie doradzi niestety. Przydały by się dokładne zdjęcia korby, wolnobiegu i kierownicy (z naciskiem na manetki). Jak długo użytkujesz obecny napęd (korbę, wolnobieg i łańcuch)? Od razu informuję Cię, iż z obecnego roweru możesz co najwyżej zostawić siodełko i kierę, nie wiem w jakim stopniu zużyta jest korba. Napisz wreszcie ile kasy możesz przeznaczyć na nowy sprzęt. Prawdopodobnie najlepszą inwestycją będzie kupno nowego roweru, chyba, że chcesz się bawić w składanie (lub komuś dać się pobawić ).
bartuss Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Zdjecia wrzuce jutro budżet na cały rower coś około 2000zł.
buchar69 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Jeśli jesteś zainteresowany to za 400 zł, mogę Ci zaoferować ramę "don staudso" (nie wiem co to za marka ale rower który kupiłem na tej ramce był świetnie skonfigurowany) rozmiar 18.5"-19" ale jest dosyć krótka, wiec w sumie to zależy od twoich preferencji (taka jak na tym zdjęciu (choć to nie jest zdjęcie tej ramy) http://fstatic1.mtb-news.de/img/photos/1/2/1/1/2/4/_/medium/DSC00013.JPG?0 Jest sztywna i w miarę lekka 1650 gr, jak jesteś zainteresowany to daj znać na pw.
kubeq Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Przepraszam za zwłokę, nie miałem do teraz czasu, żeby Ci pomóc. Poproszę jeszcze o takie dane: - Twoja waga, - teren, w którym najczęściej jeździsz, - czy planujesz wycieczki rowerowe po górach lub branie udziału w maratonach, - po jakiej nawierzchni się poruszasz (asfalt, szuter, cięższe szlaki; najlepiej procentowo), - planujesz jazdę bardziej rekreacyjną czy też zamierzasz regularnie trenować oraz jeździć na dłuższe wypady. Na razie to tyle, odpowiedz na powyższe pytania a ja postaram się coś dla Ciebie skonfigurować do kwoty 2000zł
kepa416 Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 A nie chcesz Authora 7mm 19'? 3 miesięczny po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym Co do ceny byśmy się dogadali bo mi zależy na sprzedaży Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.