bartiall Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, W nowym rowerze przeskakuje mi łańcuch, wolnobieg shimano, korba na razie Romet ale nowa więc zęby dobre:) (niedługo będzie SUNTOUR) Łańcuch no-name przy rowerze. Wyregulowałem przerzutkę i niby ok ale łańcuch przeskakuje o jedno oczko, nawet bez obciążenia tak o po prostu... Wiadomo, było tak nie raz ale jak zębatki były zużyte albo łańcuch za darmo od kolegi warty 5zł. Co można zrobić ?
Grand231 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Spróbować pobawić się baryłką przy manetce zmiany biegów.
soliner Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Spróbować pobawić się baryłką przy manetce zmiany biegów. ... w celu regulacji
bartiall Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 ale łańcuch przeskakuje wzdłuż :/ Po prostu ślizga się. Regulację przerzutek to już jakoś zrobię, ale z tym to nie wiem co zrobić, wszystko jest nowe:)
soliner Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 niewyregulowana przerzutka pcha łańcuch na głowę zęba i ten nie mając czego się złapać ślizga się
adixtra Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Lub może to jeszcze być źle skute/ciężko chodzące ogniwo w łańcuchu.
bartiall Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 to jest prawdopodobne bo mialem problemy ze skuciem, chwila nie uwagi bolec wypadl z rozkuwacza i mlotkiem wbijalem, może za mocno z zbiłem, mam jeszcze łańuch Shimano roczny to wrzucę jutro pomimo ,że święto
bartiall Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Jeszcze jedno pytanie, trochę głupie:) Przy nowym rowerze robi się jakieś czynności, smaruje kółka itd? Może tutaj jest opór albo coś musi się wyrobić, dopracować To mój 1 nowy rower, w domu miałem z 6-7 rowerów, po czasie każdego z nich modernizowałem, malowałem ramę zmieniałem osprzęt na Tourney a z czasem przeskok na Alivio bo wyżej mi nie było potrzeba, jeździłem,sprzedawałem i robiłem następny, ot taka moja pasja A tu podkusił mnie tańszy nowy rower i nowy projekt ale straszna lipa z ustawieniami itd. nawet marketówy za 350zł z 10 amorami i tarczówką jeżdzą od razu przez miesiąc....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.