Skocz do zawartości

[łańcuch] Przeskakuje w nowym rowerze...

bartiall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W nowym rowerze przeskakuje mi łańcuch, wolnobieg shimano, korba na razie Romet :icon_redface: ale nowa więc zęby dobre:) (niedługo będzie SUNTOUR) Łańcuch no-name przy rowerze. Wyregulowałem przerzutkę i niby ok ale łańcuch przeskakuje o jedno oczko, nawet bez obciążenia tak o po prostu... Wiadomo, było tak nie raz ale jak zębatki były zużyte albo łańcuch za darmo od kolegi warty 5zł. Co można zrobić ?

Napisano

ale łańcuch przeskakuje wzdłuż :/ Po prostu ślizga się. Regulację przerzutek to już jakoś zrobię, ale z tym to nie wiem co zrobić, wszystko jest nowe:)

Napisano

to jest prawdopodobne bo mialem problemy ze skuciem, chwila nie uwagi bolec wypadl z rozkuwacza i mlotkiem wbijalem, może za mocno z zbiłem, mam jeszcze łańuch Shimano roczny to wrzucę jutro pomimo ,że święto :rolleyes:

Napisano

Jeszcze jedno pytanie, trochę głupie:) Przy nowym rowerze robi się jakieś czynności, smaruje kółka itd? Może tutaj jest opór albo coś musi się wyrobić, dopracować:)

To mój 1 nowy rower, w domu miałem z 6-7 rowerów, po czasie każdego z nich modernizowałem, malowałem ramę zmieniałem osprzęt na Tourney a z czasem przeskok na Alivio bo wyżej mi nie było potrzeba, jeździłem,sprzedawałem i robiłem następny, ot taka moja pasja :)

A tu podkusił mnie tańszy nowy rower i nowy projekt ale straszna lipa z ustawieniami itd. nawet marketówy za 350zł z 10 amorami i tarczówką jeżdzą od razu :) przez miesiąc....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...