Jogurcik Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, szukam roweru szosowego, który służyłby do jazdy na co dzień do szkoły, i na dłuższe, ostrzejsze jazdy w wolnym czasie;) Chciałbym się zmieścić w 600zł, ale jeśli trochę dokładając, będę mógł dostać dużo lepszy rower, lub np. na klamkomanetkach zamiast manetek w ramie, to jestem w stanie dołożyć do max. 700zł. Mam 195cm wzrostu, więc musi być dość duży. Zależy mi na tym, żeby był to rower, w którym w razie potrzeby będzie można bez problemu wymienić poszczególne części, bez sprowadzania ich zza granicy i ogromnych kosztów ) A więc koła 28'', sterówka 1/1,8'' itp. Dobrze by było też, gdyby był to rower z okolic Wawy, żebym mógł podjechać i obejrzeć, ale nie jest to specjalnie ważne, w końcu mnóstwo ludzi kupuje rowery przez internet bez oględzin i jest zadowolonych ) Nie planuję tego roweru modyfikować, ale jeśli coś ,,padnie'' to na pewno będę wymieniał na lepsze komponenty. Mam bardzo duże stopy, i z tego co wiem, nie ma butów kolarskich z moim rozmiarze, dlatego najlepiej gdyby były w tym rowerze pedały platformowe. Raczej nie chciałbym, żeby był to rower z jakąś usterką, chcę kupić i jeździć, ewentualnie wymienić conajwyżej opony albo owijkę. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logith Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Poszukaj może coś ze starych kolarek, kiedyś było przekonanie, że im większy tym lepszy.. teraz podobno mówią, że rozmiar nie ma znaczenia.. Coś takiego wynalazłem : http://allegro.pl/gazelle-vuelta-piekna-kolarka-i1673946260.html Powiem szczerze, że osprzęt całkiem całkiem.. opony mam nawet takie same tylko, że w wersji 2011 Nie wiem tylko jak z rozmiarem, gdyby tak sztyce wyciągnąć jeszcze.. No wiesz, z drugiej strony to lepiej byłoby się przymierzyć. PS. Jak Ty to zrobiłeś, że tak urosłeś ?! Zdradź parę tricków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Nawet fajna ta Gazelka, ale przekracza mój budżet dość mocno, do tego to licytacja, więc może dojść jeszcze wyżej, a wypadałoby na początek jeszcze do tego np. licznik kupić, więc niestety odpada cenowo. Sam trochę szukałem, ale niewiem jaki rozmiar ramy powinienem mieć przy swoim wzroście. 57cm wystarczy? No i jeszcze jedna sprawa, mam w tej chwili rower XC i radzę sobie samodzielnie z jego serwisowaniem, czy z szosowym też dam sobie radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 57 cm, 195cm wzrostu to może być za mała trochę, co do serwisowanie to raczej nie ma różnicy czy to Xc czy szosówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 To jaki rozmiar powinienem mieć przy moim wzroście? I czy jest szansa na dorwanie w tej cenie roweru ze sterówką 1/1,8 cala? Bo przeszukałem dzisiaj allegro i do 800zł wszystkie rowery są na sterówce 1'', a chciałbym może w przyszłości wymienić widelec na carbonowy, i myslę, że ciężko będzie znaleźć taki na 1-kę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Znalazłem taki rower - czy jest wart swojej ceny? http://allegro.pl/szosa-szosowka-kolarzowka-koga-miyata-i1740412720.html proszę o szybką i konkretną odpowiedź, bo aukcja się niedługo kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 tamtą Kogę sobie odpuściłem ze względu na stan wizualny, a jest ktoś w stanie coś powiedzieć o tym Kettlerze : http://allegro.pl/kolarzowka-kettler-shimano-105-campagnolo-alu-i1746045422.html ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Niestety nie jest to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 tylko, że to jeden z niewielu rowerów na mój wzrost w moim budżecie w tej chwili na allegro...a co w nim takiego złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tequila67 Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 tylko, że to jeden z niewielu rowerów na mój wzrost w moim budżecie w tej chwili na allegro...a co w nim takiego złego? Naprawde stary i niskiej klasy osprzet. Ja bym sie nie pakowal w ten rower, bo moze sie okazac, ze bedziesz musial sporo jeszcze zainwestowac. T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harmankardon Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A może chcesz Peugeota Ventoux? Cały czas mam i używam, stan świetny, koła wycentrowane, piasty pięknie się kręcą, biegi przerzuca bardzo dobrze. Jedyny mankament to bardzo rzadko przeskakujący bębenek. Fotki i specyfikacje są dostępne w moim profilu, w zakładce "Rowery". Rozmiar ramy w sam raz dla ok. 2-metrowego człowieka. Cena i więcej zdjęć do ugadania na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/concorde-i1770863965.html - a o tym rowerku co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 nie mogę już edytować, a znalazłem jeszcze takie coś : http://allegro.pl/oryginalna-wloska-kolarka-szosowa-i1768392363.html nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 do 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Myślę, że wyżej nie pójdzie, a pozatym mój budżet zmalał do 500zł, więc i tak bym więcej nie dał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.