Skocz do zawartości

[Rower] używany, do 700zł

Jogurcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam roweru szosowego, który służyłby do jazdy na co dzień do szkoły, i na dłuższe, ostrzejsze jazdy w wolnym czasie;) Chciałbym się zmieścić w 600zł, ale jeśli trochę dokładając, będę mógł dostać dużo lepszy rower, lub np. na klamkomanetkach zamiast manetek w ramie, to jestem w stanie dołożyć do max. 700zł. Mam 195cm wzrostu, więc musi być dość duży. Zależy mi na tym, żeby był to rower, w którym w razie potrzeby będzie można bez problemu wymienić poszczególne części, bez sprowadzania ich zza granicy i ogromnych kosztów :)) A więc koła 28'', sterówka 1/1,8'' itp. Dobrze by było też, gdyby był to rower z okolic Wawy, żebym mógł podjechać i obejrzeć, ale nie jest to specjalnie ważne, w końcu mnóstwo ludzi kupuje rowery przez internet bez oględzin i jest zadowolonych :)) Nie planuję tego roweru modyfikować, ale jeśli coś ,,padnie'' to na pewno będę wymieniał na lepsze komponenty. Mam bardzo duże stopy, i z tego co wiem, nie ma butów kolarskich z moim rozmiarze, dlatego najlepiej gdyby były w tym rowerze pedały platformowe. Raczej nie chciałbym, żeby był to rower z jakąś usterką, chcę kupić i jeździć, ewentualnie wymienić conajwyżej opony albo owijkę. Z góry dzięki ;)

Poszukaj może coś ze starych kolarek, kiedyś było przekonanie, że im większy tym lepszy.. :icon_redface: teraz podobno mówią, że rozmiar nie ma znaczenia.. :icon_mrgreen:

Coś takiego wynalazłem : http://allegro.pl/gazelle-vuelta-piekna-kolarka-i1673946260.html

Powiem szczerze, że osprzęt całkiem całkiem.. opony mam nawet takie same tylko, że w wersji 2011 :whistling:

Nie wiem tylko jak z rozmiarem, gdyby tak sztyce wyciągnąć jeszcze..

No wiesz, z drugiej strony to lepiej byłoby się przymierzyć.

PS. Jak Ty to zrobiłeś, że tak urosłeś ?! Zdradź parę tricków. :teehee:

Nawet fajna ta Gazelka, ale przekracza mój budżet dość mocno, do tego to licytacja, więc może dojść jeszcze wyżej, a wypadałoby na początek jeszcze do tego np. licznik kupić, więc niestety odpada cenowo. Sam trochę szukałem, ale niewiem jaki rozmiar ramy powinienem mieć przy swoim wzroście. 57cm wystarczy? No i jeszcze jedna sprawa, mam w tej chwili rower XC i radzę sobie samodzielnie z jego serwisowaniem, czy z szosowym też dam sobie radę?

• 2 tygodnie później...

To jaki rozmiar powinienem mieć przy moim wzroście? I czy jest szansa na dorwanie w tej cenie roweru ze sterówką 1/1,8 cala? Bo przeszukałem dzisiaj allegro i do 800zł wszystkie rowery są na sterówce 1'', a chciałbym może w przyszłości wymienić widelec na carbonowy, i myslę, że ciężko będzie znaleźć taki na 1-kę ;)

• 4 tygodnie później...

tylko, że to jeden z niewielu rowerów na mój wzrost w moim budżecie w tej chwili na allegro...a co w nim takiego złego?

Naprawde stary i niskiej klasy osprzet. Ja bym sie nie pakowal w ten rower, bo moze sie okazac, ze bedziesz musial sporo jeszcze zainwestowac.

T.

A może chcesz Peugeota Ventoux? Cały czas mam i używam, stan świetny, koła wycentrowane, piasty pięknie się kręcą, biegi przerzuca bardzo dobrze. Jedyny mankament to bardzo rzadko przeskakujący bębenek. Fotki i specyfikacje są dostępne w moim profilu, w zakładce "Rowery". Rozmiar ramy w sam raz dla ok. 2-metrowego człowieka. Cena i więcej zdjęć do ugadania na PW.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...