robercik1904 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam!! Mam wielki problem w wyborze nowych kół do mojego roweru, z racji tego iż moje aktualne piasty Shimano wpadają w stan agonalny czas na zmianę!! Mój budżet na obecna chwile nie jest zbyt duży czyli 600zł. Mam kilka możliwości, po zbadaniu rynku lecz nie wiem jakie będzie najlepsze rozwiązanie, zatem zwracam się do Was z prośbą drodzy forumowicze. Koła maja być do ścigania, bez litości (w swoim dorobku mam już 4 zjechane bębenki w piastach shimano wiec tej firmie już podziękuje) pod jeźdźca 70-72kg głównie maratony a także xc. Mam kilka opcji 1. Aktualne obręcze czyli Mavic 317d+ Nowe piasty novatec d711/712sb+ Dt comp ( koła ważyły by w okolicach 1660g, były by na pewno sztywne i lekkie lecz obawiam się problemów z piasta głownie kiepskim uszczelnieniem z takimi opiniami się spotkałem) 2. Kupić tylne koło używane na piaście dt 240s + obręcz dt 4.1d od tego człowieka: http://allegro.pl/dt-swiss-240s-xr-4-1d-w-cenie-piasty-i1676074588.html Wtedy nie starczyło by mi na przednie koło ale myślę że w ciągu miesiąca wpłynęło by jeszcze trochę gotówki i bym na przód założył novateca d711. 4. Jakieś gotowe koła mavic crossride lub fulcrumy?? Niestety tu zawiedzie waga.. Będę serdecznie wdzięczny za wszelkie rady Pozdrawiam Robert
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.