jujor Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Mam dośc poważny problem i mam nadzieję że ktos pomoże Mam korbę której nie chce zmieniać - XTR FC-M950 o stopniowaniu 46-34-24. Rama to Duncon Akita, w związku z tym wchodzą w gre tylko i wyłącznie przerzutki Down Swing o średnicy 31,8 mm z górnym ciągiem (niestety mam srama x9 który ma dolny ciąg i max 44 zęby, i muszę się go pozbyć). Poszukuje przerzutki na przód która to obsłuży...Zdecydowana większość ma max blat 44 zęby... Czy taka przerzutka jak Shimano XT FD-M751 lub FD-M761 obsłuży mi 46 zębów? naprawdę licze na pomoc bo jestem w kropce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Obsłuży każda przerzutka posiadająca pojemność 12 z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Każda porządna przerzutka Shimano obsłuży bezproblemowo tę korbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Moja XT FD-M771 obsługiwała bez problemu blat 48, tak więc bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Moja XT FD-M771 obsługiwała bez problemu blat 48, tak więc bez obaw. Właśnie poszukuję info na ten temat, bo po wielu latach bezproblemowej pracy padła mi przednia Alivio więc zakupiłem FD-M771 (atrakcyjne cenowo ostatnio). Teraz mam korbę 42-34-24 ale to deczko mało dla mnie. Postanowiłem więc wymienić na coć większego, bo środkowy blat jest już na granicy używalności, a tu producent podaje że przystosowana do współpracy z blatem 44 No i tu miałem zgryza, bo dostać korbę w kofiguracji blatów 44-38-28 to... No ale skoro piszesz że śmigała bez problemu z blatem 48, to "kamień z serca..." Część sprzedawców podaje (IMHO mądrze) że różnica pomiędzy najmniejszym a największym blatem to max. 22 Wielkie Ci dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.