xMichalx Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie czy zębatki korby Shimano Slx bedą pasowały do Korby Race Face Ride XC (Isis)...? Jeśli nie to jakie inne można brać pod uwagę?
xMichalx Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Napisano 27 Czerwca 2011 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie??
zeflo Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Witaj! Mam identyczną korbę jak twoja , i mam założone zębatki z Shimano M530 . Także podejrzewam że będą pasowały
Schwefel Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 A ja podejrzewam, że nie bo w SLX/XT zębatka środkowa ma zakończenie półokrągłe a inne korby mają w tym miejscu proste zakończenie. Możesz zakładać stare Shimano z wyższych grup albo nowe z niższych (od Deore w dół).
tobo Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 A na te zęby nie można zamierzyć się pilnikiem i ich skorygować? Wydaje mi się że tak.
marky5 Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Co do spiłowania pilnikiem,to raczej w tym przypadku bym nie polecał,bo to ciemniejsze od dołu to nałożony kompozyt i można przerwać ciągłość tej nakładki.
zeflo Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Ja troszkę spiłowałem właśnie. Na razie nic nie pęka czy coś takiego I problem był jedynie ze środkową zębatką , wszystkie inne były ok. Troszkę możesz podpiłować i będzie ok
rzymo Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 Dopasowanie zębatki SLX do starszego modelu korby LX: Czerwone kreski to linie cięcia, dwa czerwone krzyżyki to usunięte nity.
Schwefel Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Ciąć i piłować to można każdą zębatkę tylko po co jak można kupić taką, która pasuje. Poza tym ta środkowa zębatka jest dużo cięższa od innych Shimano.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.