gad Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Moja starsza córka ma 6 lat i jest dosyć wysoka, waga 23-25 kg, czy są jakieś foteliki dla większych dzieci ? (widziałem tylko takie do 22 kilo) Na dłuższe wycieczki jest za mała aby jezdzić na swoim małym rowerku, a chcielibyśmy ją czasami ze sobą zabrać.
Herodot Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Moja starsza córka ma 6 lat i jest dosyć wysoka, waga 23-25 kg, czy są jakieś foteliki dla większych dzieci ? (widziałem tylko takie do 22 kilo) Na dłuższe wycieczki jest za mała aby jezdzić na swoim małym rowerku, a chcielibyśmy ją czasami ze sobą zabrać. Nigdy się nie spotkałem z fotelikiem powyżej 22 kg. Pokusiłbym się o opinię, że takie na rynku nie występują. Pewnie za duży ciężar jak na pojedynczy pręt pod fotelikiem mocowany do ramy na pojedynczy zaczep. Pozostają przyczepki, pręty do holowania dziecinnego rowerku i takie tam rozwiązania, których zresztą status w świetle polskiego prawa nie jest jednoznaczny (zdarza się że można za wożenie dziecka w przyczepce rowerowej dostać mandat).
tobo Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Możesz kupić tzw trailera, czyli jakby półrower doczepiony do sztycy twojego. Jest w ofercie treka. Ma jedno koło, tylne, siodełko i kierownicę, występuje w wersjach z kołem chyba 16, 20 i 24 cale.
grzybek Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 (zdarza się że można za wożenie dziecka w przyczepce rowerowej dostać mandat). Po ostatnich zmianach w przepisach, można legalnie jeździć z przyczepką rowerową.
gremson Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 sprawdź ofertę firmy weeride --> http://www.myweeride.pl/ mają bardzo ciekawą ofertę produktów w tym foteliki montowane na górną rurę ramy tak że dziecko siedzi z przodu osłonięte rękami rodzica: , mają również to o czym wspomniał Tobo:
gad Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Napisano 26 Czerwca 2011 Myślę że najlepszym rozwiązaniem i najtańszym byłoby zakupienie jakiegos mocniejszego bagażnika i na nim zamocować fotelik. Albo taki znalazłem wcześniejszą aukcję na ALLEGRO waga dziecka do 26 kg http://allegro.pl/bl27ak-fotelik-rowerowy-wzmocniony-regulacja-26kg-i1583452990.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.