Skocz do zawartości

[Fotelik] jaki dla 6 letniego dziecka

gad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja starsza córka ma 6 lat i jest dosyć wysoka, waga 23-25 kg, czy są jakieś foteliki dla większych dzieci ? (widziałem tylko takie do 22 kilo)

Na dłuższe wycieczki jest za mała aby jezdzić na swoim małym rowerku, a chcielibyśmy ją czasami ze sobą zabrać.

Napisano

Moja starsza córka ma 6 lat i jest dosyć wysoka, waga 23-25 kg, czy są jakieś foteliki dla większych dzieci ? (widziałem tylko takie do 22 kilo)

Na dłuższe wycieczki jest za mała aby jezdzić na swoim małym rowerku, a chcielibyśmy ją czasami ze sobą zabrać.

Nigdy się nie spotkałem z fotelikiem powyżej 22 kg. Pokusiłbym się o opinię, że takie na rynku nie występują. Pewnie za duży ciężar jak na pojedynczy pręt pod fotelikiem mocowany do ramy na pojedynczy zaczep. Pozostają przyczepki, pręty do holowania dziecinnego rowerku i takie tam rozwiązania, których zresztą status w świetle polskiego prawa nie jest jednoznaczny (zdarza się że można za wożenie dziecka w przyczepce rowerowej dostać mandat).

Napisano

Możesz kupić tzw trailera, czyli jakby półrower doczepiony do sztycy twojego. Jest w ofercie treka. Ma jedno koło, tylne, siodełko i kierownicę, występuje w wersjach z kołem chyba 16, 20 i 24 cale.

Napisano

(zdarza się że można za wożenie dziecka w przyczepce rowerowej dostać mandat).

Po ostatnich zmianach w przepisach, można legalnie jeździć z przyczepką rowerową.

Napisano

sprawdź ofertę firmy weeride --> http://www.myweeride.pl/

mają bardzo ciekawą ofertę produktów w tym foteliki montowane na górną rurę ramy tak że dziecko siedzi z przodu osłonięte rękami rodzica:

large_98055_KANGAROO_CARRIER_ON_AVALON_96DPI_Converted.jpg?lm=1301049547

, mają również to o czym wspomniał Tobo:

copilot1lg_Converted.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...