Bo0b Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Witam chciałbym prosić was o pomoc w ustawieniu ciśnienia w amortyzatorach wydaje mi się, że są za miekkie a zwłaszcza damper, gdy siadam prawie cały się ugina (nie ma powietrza) ile psi i jak to zrobić ? wystarczy do tego zwykła pompka samochodowa? waże około 67kg
marky5 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Do pompowania amortyzatorów najlepsze są specjalnie do tego przeznaczone pompki wyposażone w wskażnik ciśnienia.Np.tak jak tu; Pompka do amortyzatorów BETO MP-035 Najlepiej jednak ustawiać twardość ugięcia na czucie,metodą brób i testowania danego ciśnienia podczas jazdy.
Bo0b Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 damper dt swiss xm180 - 100psi przy wadze ~67 ugięcie przy siadaniu ~5/10% chyba troszeczkę za twardo RS Revelation - 110 psi (-) i 110 psi (+) i wydaje mi się jeszcze nieco za miękki ale sprawdzę to jutro w trasie bo dziś sprawdzałem tak mnie/więcej przez 2 minutki na allegro o wiele taniej, w sklepie żądają 100zł za pompkę xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.