akorud Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, postaram się krótko: szukam roweru. Budżet 1500-1700zł, elastyczny. Zastosowania - jazda na co dzień, miasto lub 5-10km po utwardzonych leśnych drogach / dobrych ścieżkach. Wyjazdy weekendowe 40-50km asfalt + dobre leśne drogi. Styl jazdy - dość szybki, sportowy, nie specjalnie agresywny. Preferuje rower lekki, smukły i przy tym wytrzymały. Chciałem by przerzutkę Deore, nie mam racjonalnego uzasadnienia Mam sentymenty do Meridy, jednak seria Cross z Deore - to od TFS-500V, 2x budżet O sobie - facet, 178cm, 66kg. Jakaś dobra rada? Szczerze to nawet się waham czy nie pójść w stronę 26" MTB, tylko nie wiem po co - po kamieniach nie skaczę pozdrawiam i dziękuje z góry. P.S. Rower nie musi być znanej marki - przechowywany w piwnicy, więc im mniej uwagi tym lepiej.
akorud Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, postaram się krótko: szukam roweru. Budżet 1500-1700zł, elastyczny. Zastosowania - jazda na co dzień, miasto lub 5-10km po utwardzonych leśnych drogach / dobrych ścieżkach. Wyjazdy weekendowe 40-50km asfalt + dobre leśne drogi. Styl jazdy - dość szybki, sportowy, nie specjalnie agresywny. Preferuje rower lekki, smukły i przy tym wytrzymały. Chciałem by przerzutkę Deore, nie mam racjonalnego uzasadnienia Mam sentymenty do Meridy, jednak seria Cross z Deore - to od TFS-500V, 2x budżet O sobie - facet, 178cm, 66kg. Jakaś dobra rada? Szczerze to nawet się waham czy nie pójść w stronę 26" MTB, tylko nie wiem po co - po kamieniach nie skaczę pozdrawiam i dziękuje z góry. P.S. Rower nie musi być znanej marki - przechowywany w piwnicy, więc im mniej uwagi tym lepiej. Po przeszukaniu netu widzę że w ten budżet wpasowuje się Merida Crossway 400-V 2010r., jednak nigdzie nie mogę znaleźć wagi - czy ktoś może zna? Ja celuje w 13kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.