Skocz do zawartości

[Hamulec Hydrauliczny] do 450 zł

anza123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić hamulce hydrauliczne do 450 zł przód i tył.Ja ogólnie na hamulcach się nic nie znam więc was chcę się spytać.Rower mam Kellys Scarpe 2011 MTB.

Z przodu chciałbym 200 mm a tył 180 dało by się?

Pozdr Edek!^^

Masz klamkomanetyki, czy osobno? W piastach masz możliwość zamontowania piast? Jeśli nie, to będziesz musiał zmienić i piasty i klamkomanetki.

Poza tym, ile ważysz, że chcesz takie duże tarcze montować? Raczej nie potrzebujesz takich wielkich, chyba że jeździsz dh... :whistling:

Możesz pomyśleć nad jakimiś Avidam np. Juicy 3 (three).

http://allegro.pl/avid-juicy-3-three-przod-tyl-160185203-czarnybialy-i1662570188.html

Przy czym wtedy musimy ograniczyć się z wyborem do modeli na olej mineralny. Same zaciski Magury ciężko dostać, więc pozostaje tylko Shimano. Inna sprawa, że chcąc je kupować, trzeba wiedzieć, że kosztują swoje. Z 450zł zostałoby nam jakieś 150zł na zaciski, przewody i tarcze. Trochę mało. A trzebaby też zmienić kasetę i łańcuch. Więc dajmy sobie z nimi spokój.

Pominę już, że nie widzę sensu zakupu tarcz do tego roweru. W tych 450zł mamy się zmieścić także z kołami?

A w piastach masz mocowanie tarczy? I czemu się tak uparłeś na klamkomanetki skoro masz manetki. Kupuj normalne klamki, bo:

1. klamkomanetki to same problemy przy wymianie części

2. nie ma 8rzędowych klamkomanetek pod hydrauliki.

Wiele nie nakombinujemy z takim budżetem, Avid Juicy 3 (te idzie kupić za +/- 400zł z tarczami) lub BR-M445 i do tego tarcze np. Accent Freezer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...