anza123 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam! Chcę kupić hamulce hydrauliczne do 450 zł przód i tył.Ja ogólnie na hamulcach się nic nie znam więc was chcę się spytać.Rower mam Kellys Scarpe 2011 MTB. Z przodu chciałbym 200 mm a tył 180 dało by się? Pozdr Edek!^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Masz klamkomanetyki, czy osobno? W piastach masz możliwość zamontowania piast? Jeśli nie, to będziesz musiał zmienić i piasty i klamkomanetki. Poza tym, ile ważysz, że chcesz takie duże tarcze montować? Raczej nie potrzebujesz takich wielkich, chyba że jeździsz dh... Możesz pomyśleć nad jakimiś Avidam np. Juicy 3 (three). http://allegro.pl/avid-juicy-3-three-przod-tyl-160185203-czarnybialy-i1662570188.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 YgreK mała pomyłka W piastach masz możliwość zamontowania piast? rozumiem, że chodziło o tarcz A co do ich wielkości to też mi się wydaje, że takich dużych Ci nie potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Oczywiście chodziło mi o tarcze. Dzięki za poprawkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 SR SUNTOUR XCM V3 - przod tarcza max 160 mam quartza dsc 11 - 160/160 i staje w miejscu - wiec starcza ps scrape white czy black - bo inne specyfikacje maja oba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anza123 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ważę 60 kg i 180 cm.Amor SR SUNTOUR XCM V3 RL.Chciałbym tarcze zaciski i klamkomanetki.Weszły by do przodu 180mm ? tył to 160mm tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Przy twojej wadze 160 mm starczy w zupełności, większa tarcza to wcale nie większa siła hamowania, tutaj masz większe pole manewru w doborze klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 XCM przy tarczy 180 zaraz złapie straszne luzy, więc odradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 ano - XCM i XCR suntoura sa dedykowane pod 160 niestety latwo sie zbijaja przy wiekszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Chciałbym tarcze zaciski i klamkomanetki. klamkomanetki pod tarcze hydrauliczne ? no niestety takie nie występują, albo się mylę. jeżeli teraz masz klamkomanetki to się szykuj na wymiane klamek + manetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 mylisz się istnieją np Deore LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Przy czym wtedy musimy ograniczyć się z wyborem do modeli na olej mineralny. Same zaciski Magury ciężko dostać, więc pozostaje tylko Shimano. Inna sprawa, że chcąc je kupować, trzeba wiedzieć, że kosztują swoje. Z 450zł zostałoby nam jakieś 150zł na zaciski, przewody i tarcze. Trochę mało. A trzebaby też zmienić kasetę i łańcuch. Więc dajmy sobie z nimi spokój. Pominę już, że nie widzę sensu zakupu tarcz do tego roweru. W tych 450zł mamy się zmieścić także z kołami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Edit: Pomyłka odpowiedzi, nie ten temat ;pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anza123 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Rower mam cały z kołami tylko ma V-brake i chce kupi Hydrauliczne.może być 160mm zmieszcze się z ceną 400 zł? 2 zaciski 2 tarcze i te klamkomanetki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A w piastach masz mocowanie tarczy? I czemu się tak uparłeś na klamkomanetki skoro masz manetki. Kupuj normalne klamki, bo: 1. klamkomanetki to same problemy przy wymianie części 2. nie ma 8rzędowych klamkomanetek pod hydrauliki. Wiele nie nakombinujemy z takim budżetem, Avid Juicy 3 (te idzie kupić za +/- 400zł z tarczami) lub BR-M445 i do tego tarcze np. Accent Freezer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Albo kupujesz używane części to może zmieścisz się w 400 z lepszymi hamulcami,a le to i tak o klamkomantekach możesz co najwyżej pomarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.