polanegri Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, W czwartek w Boże Ciało, planuje zrobić trase z Wałbrzycha do Barda. To jest link do tej trasy: http://www.bikemap.net/route/1057873 Wyjazd z Wrocławia o 7.44 na miejscu w Wałbrzychu jesteśmy około 9.37. Pociągi powrotne z Barda są o 16.38/ 17.41/ 18.45 Teren jest mocno zróznicowany i max piękny:) Dość sporo jeżdżę (hehe ale nie zawodowo), rower to dla mnie przyjemność i z podobnym podejściem szukam towarzystwa Mam trekingowy rower. Jeżeli ktoś ma czas w tym dniu i chce mi towarzyszyć to zapraszam pozdrawiam asia29
argusiol Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 O tej trasie myślę już od dawna tylko, że w przeciwnym kierunku i tylko terenem z zaliczeniem Kalenicy i Wlk. Sowy. Mimo wszystko, z chęcią się przejadę. Może wreszcie zobaczę wiadukt kolei sowiogórskiej w srebrnej górze, bo poprzednio nam się nie udało.
hm0 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Na trekkingu w wielu miejscach może zabraknąć przełożeń - szczególnie w okolicy Rybnickiego Grzbietu i w Górach Kamiennych.
argusiol Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Co do tego, że w wielu miejscach może zabraknąć przełożeń, to bym polemizował. Miałem przyjemność podjechać Karkonoską na korbie trekingowej i jakoś nie brakowało mi przełożeń. Co do jutrzejszego wyjazdu, to kto jeszcze jest chętny i o której się spotykamy: 7.25 przy wejściu na dworzec tymczasowy, czy 7.35 na peronie z kupionym biletem?
inhibitor Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Trasa zacna, z chęcią wybrałbym się, ale dręczy mnie jedno pytanie - czy ona jest w całości asfaltem, czy szutrami? Ja unikam asfaltu jak ognia, więc wolałbym tą druga opcję...
1979majkel Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Ja bede a miejsce i godzina jest mi obojetna moze byc juz na peronie.
wporzogodzia Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Z wielką chęcią bym się wybrała tak blisko mam ale niestety termin nie ten, może innym razem
polanegri Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Na trekkingu w wielu miejscach może zabraknąć przełożeń - szczególnie w okolicy Rybnickiego Grzbietu i w Górach Kamiennych. takie męskie uwagi są bezcenne:)
argusiol Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Panowie i Panie, dla jasności spotykamy o 7.35 na peronie z kupionym biletem do wałbrzycha głównego? przynajmniej tak wynika z mapki. do jutra!
1979majkel Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Poniewaz jest juz po wszystkim (czyt. po wyjezdzie) chcialbym niniejszym podziekowac Asi i Kubie za wyrozumialosc dla mojego winniczko/zolwiego tempa - w najmniejszy nawet sposob nie dali mi odczuc, ze jestem dla nich ciezarem (chociaz bylem) i musza na mnie czekac az sie dowloke dyszac jak lokomotywa. Chapeau bas Program zostal wykonany (przez Asie i Kube z nawiazka), wszyscy dojechali calo i zdrowo wiec mozna odtrabic sukces
argusiol Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Również dzięki za dziś. Wielkie wyrazy podziwu i uznania należą się koleżance, która swoją jazdą zarówno po górę, jak w dół zawstydziła by niejednego użytkownika tego forum! Jeśli chodzi o trasę to najlepiej wyrażą ją 2 magiczne liczby: 100 km i 2000 m przewyższenia do tego góry wałbrzyskie, kamienne, sowie i bardzkie. Na trasie minęliśmy łącznie mniej więcej 10 rowerzystów, jeden z nich podzielił się informacją o extra szlaku z przełęczy woliborskiej na przełęcz srebrną - nie mogliśmy nie sprawdzić Dzięki i do następnego.
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Hej, miał byc asfalt, a na fotce widze szuter... To jak w końcu było - bardziej asfaltowo, czy szutrowo? Bo jak to drugie, to sie wkurzę, że mi błednych informacji udzielono...
1979majkel Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 35/65 asfalt/ziemia (tak w przyblizeniu)
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 1/3 w stosunku do 2/3 to przy takiej trasie jest OK... W końcu trzeba jakoś z Wałbrzycha wyjechać i jakoś do Barda dojechać... Z mapy nie wynikało jakie podłoże będzie pomiędzy, stąd moje pytanie... Organizatorka na PW zasugerowała mi, że będzie asfalt... No i jestm wkurzony, gdyz chetnie pojechałbym...
1979majkel Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Wkurzenie Ci przejdzie pomysl jak bylbys co 5-10km muszac/chcac stawac i czekac az sie moje szanowne cztery litery dowloka.
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 pomysl jak bylbys co 5-10km muszac/chcac stawac i czekac az sie moje szanowne cztery litery dowloka. Myśle, że wlókłbym się z tobą...
polanegri Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 Dziekuję również za wczorajszą wycieczkę. Było bardzo fajnie. Zrobiliśmy super trasę. Dziekuję za słowa uznania, chyba się zawstydziłam:) Pozdrawiam i do następnego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.