sebekprz Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Witam po zapoznaniu się z licznymi wypowiedziami na forum, ostatecznie zostały mi dwa rowery, z których muszę wybierać, a mianowicie: 1. Unibike Viper GTS 2. Merida Crossway TFS 100 V Proszę o opinie, który według Was będzie lepszym wyborem. Moja waga to obecnie 95 kg. Rower chciałbym kupić w miarę szybko, więc będę wdzięczny za każdą informację. Pzdr
brt0555 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Osprzetowo Viper, wizualnie Viper, jezdze nim juz troche i polecam, nie dlatego ze go mam, ale dlatego ze za taka kase ciezko o cos lepszego, chyba ze wolisz znaczek na ramie, ktory niestety nie pojedzie za Ciebie.
sebekprz Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 No wlaśnie to jest ten dylemat, czy lepszy osprzęt, czy może lepiej lepsza rama. A moze z tą ramą się mylę, może wie ktoś coś więcej na tamat ramy w tej merdzie. No i merida ponad 1.5 kg lżejsza. Ale z drugiej strony żaden ze mnie kolarz:), także może wybrać lepszy osprzęt. Dzięki za podpowiedź
brt0555 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Kto Ci powiedzial ze Merida ma lepsza rame? Typowe myslenie, to tak samo z samochodami, kazdy uwaza ze mercedesy to wyznacznik luksusu, nie wiedzac o tym, ze teraz nie dorownuje innym eksluzywnym markom. W tym przedziale to rama sie rozni producentem i wygladem, a jak w to wierzysz to bierz meride, rama sama nie jezdzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.