Skocz do zawartości

[1800] crossowy, utwardzone nawierzchnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

po zapoznaniu się z licznymi wypowiedziami na forum, ostatecznie zostały mi dwa rowery, z których muszę wybierać,

a mianowicie:

1. Unibike Viper GTS

2. Merida Crossway TFS 100 V

Proszę o opinie, który według Was będzie lepszym wyborem. Moja waga to obecnie 95 kg.

Rower chciałbym kupić w miarę szybko, więc będę wdzięczny za każdą informację.

Pzdr

Napisano

Osprzetowo Viper, wizualnie Viper, jezdze nim juz troche i polecam, nie dlatego ze go mam, ale dlatego ze za taka kase ciezko o cos lepszego, chyba ze wolisz znaczek na ramie, ktory niestety nie pojedzie za Ciebie.

Napisano

No wlaśnie to jest ten dylemat, czy lepszy osprzęt, czy może lepiej lepsza rama. A moze z tą ramą się mylę, może wie ktoś coś więcej na tamat ramy w tej merdzie. No i merida ponad 1.5 kg lżejsza. Ale z drugiej strony żaden ze mnie kolarz:), także może wybrać lepszy osprzęt. Dzięki za podpowiedź

Napisano

Kto Ci powiedzial ze Merida ma lepsza rame? Typowe myslenie, to tak samo z samochodami, kazdy uwaza ze mercedesy to wyznacznik luksusu, nie wiedzac o tym, ze teraz nie dorownuje innym eksluzywnym markom. W tym przedziale to rama sie rozni producentem i wygladem, a jak w to wierzysz to bierz meride, rama sama nie jezdzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...