hehe12 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Mam 2 tygodnie wolnego. Wspólnie z 16letnim kuzynem planuję troche pojeździć. Jakie ciekawe miejsca można zwiedzić w ciągu tych 10 dni? Nie interesują mnie kościoły, pomniki, budynki itp. Wolimy przyrodę, górki, wodę, naturę . Jazda rekreacyjna, jeździmy dla przyjemności, ale żeby mieć też czas dla siebie. Myślę że średnio 70-120km dziennie. Nocleg na dziko w namiocie. Interesuje mnie Polska jak i okoliczne kraje (no mieszkach koło Czech i tutaj mniej więcej sobie zaplanuję niektóre miejsca). Ale co np. w Slowacji jest ciekawego. Albo gdzie jeszcze pojechać. Gdzieś dalej poza graniczne kraje raczej nie damy rady pojechać, podróż troche rowerem, troche pociągiem, chodzi o to żeby wyrobić się w czasie ale też nie wydać majątku. No ale niekoniecznie musi być zagranica, w Polsce też jest fajnie Liczy się fajna zabawa. Trudno mi coś zaplanować bo na wakacje przez całe życie raczej nigdzie nie wyjeżdżałem. Jedynie zaliczyłem kilka wycieczek szkolnych. W jakie ciekawe miejsca można pojechać? Myślę że w pewnej częsci możemy poruszać się pociągami. Ale chcemy też pojeździć sporo rowerami. Ogólnie spędzić fajnie czas na rowerze, nad wodą, w górach itp skorzystać ze wszystkiego po drodze
qrvich Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 W ubiegłym roku zakochałem się w Chorwacji, zwłaszcza wyspie Hvar - trochę to dalej niż Słowacja, ale WARTO jak cholera W tym roku znów tam wracam
tobo Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Norwegia.... Mieszkam tu drugi rok. Jeśli coś naprawdę poważnego mnie nie zmusi - nigdy do Polski nie wrócę Kraj gór i wody w jednym. Fiordy, jeziora, morze, góry, góry, góry.... Linia brzegowa bez końca. Góry inne niż w Polsce. Dla mnie raj na ziemi... Jeśli chcesz to wyślij na pw maila, podam zdjęcia....
brt0555 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Mozesz zrobic sobie trase przez pare panstw i poznasz urok kazdego po trochu. Jak to pierwsza taka wyprawa to proponowalbym nie planowac jakis wycieczek do odleglych panstw(mocno odleglych).
RoweryElektryczne Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 warto pomyśleć nad Bieszczadami rowerem to będzie świetna przygoda zastanów się nad tym
IwanSky Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Siedzę w Hiszpanii, kraj idealny do jeżdżenia, szczególnie gdy w Polsce aura już jest nieco kulawa. Tu, gdzie przebywam docenic można inwestycje samorządów, które przygotowały trasy rowerowe nad morzem, w górach, wszystko połączone w spójny system. Docenają to sportowcy bo w sezonie zimowym cała masa ekip z Europy przyjeżdża tu na treningi kondycyjne. Rower można zabrać na bagażnik, można też skorzystać z tych, które są dostępne w wypożyczalniach. Tak czy siak miejsce do jeżdżenia jest bombowe to jeden z przykładów. Postaram się wstawić jakiś filmik na youtube, to sami zobaczycie od czego psy zdychają
bartek9999 Napisano 17 Listopada 2011 Napisano 17 Listopada 2011 Jak masz mały budżet to polecam Polskie Tatry:) A jak masz dużo pieniążków to Islandia polecam piękne góry, lodowce, ocean, gejzery, wodospady oraz nieco inny klimat:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.