Fuziu Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 siema zepsuł mi sie sprzet a dokładniej jest kapeć w tylnim kole. I moje pytanie brzmi czy między dziurą w dętce a łatka(kawałek innej dziurawej dętki)zamiast kleju moze byc silikon????? czy to bedzie trzymało??
seker1995 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 A nie masz w domu Butaprenu ??? Ja bym nie ryzykował z silikonem
Fuziu Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 mialem kilka dni temu ale ojciec zużył a do sklepu mam kawalek nawet bardzo duży
stefan2810 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Według mnie nie ma szans. Silikon nie zespoi dwóch elementów (dętki z łatką), nooo może sklei ale po napompowaniu na bank puści. Generalnie silikon głównie używa się do zapełnienie elementów stałych które nie pracują, uszczelnienie itp. na przykład między kaflami a wanną w łazience. Myślę że z dętką i łatką to się nie sprawdzi, lepiej wydac te kilka złotych na klej do gumy a sklei Ci jeszcze duuuużo takich łatek i to solidnie.
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2011 "Kropelka" średnio się nadaje, nie jest rozciągliwa jak Butapren i z czasem popęka pod łatką i będzie przepuszczać powietrze. Najlepszy jest klej wulkanizujący (ok. 2pln w rowerowym), do tego kauczukowe łatki (te czarno-pomarańczowe).
kubek20 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Według mnie jak posmarujesz miejsce gdzie jest mała dziurka silikonem, to dasz radę zajechać do sklepu po nową dętkę/łatki
grzeho Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Silikon na 100% nie sklei łatki i dętki ze sobą, wiem bo kiedyś sam byłem ciekaw i wypróbowałem. Kropelka to klej który roztopił by dętkę.
stefan2810 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Kropelka/super glu itp. nie roztopią dętki, skleić sklei dosyć dobrze, ale tak jak pisał kolega wyżej "Kropelka" średnio się nadaje, nie jest rozciągliwa Po napompowaniu, popęka i w skrajnym przypadku powietrze może puścić. Kleiłem kiedyś kropelką bo nic innego nie miałem i tak właśnie sie stało.
beskid Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Nie no z tą kropelką to było trochę ironicznie bo naprawdę zadziwił mnie ten pomysł z silikonem. Przecież po pierwsze silikon schnie o wiele dłużej od patentów klejowych (nie wystarczy aby zrobił się naskórek) a najważniejsze, że nie ma właściwości klejących tylko uszczelniające bo do tego służy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.