jyaro1 Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Hej, niedługo wyjeżdżam na dwutygodniowy obóz i nie będę mógł zabrać ze sobą roweru. Dajcie mi jakieś wskazówki co mam robić aby nie stracić całkiem formy. Z góry dziękuję za odpowiedzi, jyaro1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profesjonalista Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 jestes zawodnikiem? scigasz sie, masz teraz jakies wazne starty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jyaro1 Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Jestem zawodnikiem i ścigam się, ale ważne zawody mam dopiero w sierpniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ja mam taką zasadę, że tuż przed "urlopem" jadę na jakąś trudną trasę, cięższą niż zazwyczaj. Na "urlopie" trochę biegania a zaraz po powrocie odbudowa formy. Najdłuższa przerwa nie przekracza zazwyczaj 2/3 tygodni i po powrocie wcale nie jest tak żle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 O tak, przed wakacjami m Maju zrobiłem podobnie- 2 tygodnie przed jeździłem jak głupi, codziennie prawie po 2 godziny dobrym tempem, a na wakacjach co 2 dni bieg, jakiś wypożyczony rower i morze. Wróciłem, 2 tygodnie pojeździłem i podium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolexx Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Taka przerwa może nawet wyjść na dobre. Bieganie, jakiś trening silowy (przysiady, pompki itp) pływanie. Jak bardzo dużo terenujesz to Taki psychiczny odpoczynek tez się przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profesjonalista Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 w takim razie mozesz kompletnie odpuscic. do sierpnia masz duzo czasu, takze teraz taka przerwa dobrze ci zrobi. ewentualnie tak jak wczesniej koledzy pisali, jesli lubisz mozesz troche pobiegac, basen rowniez bedzie mial dobry wpływ. nie rob tylko zadnych przysiadów... i jeszcze jedno. przed wyjazdem nie katuj się. wrecz przeciwnie, w ostatnim tygodniu przed wprowadz sie do odpoczynku, a wiec zmniejsz objetosc i nie rob intensywniejszych treningów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jyaro1 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Bardzo się przydały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.