Krzyq Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Witam, tak jak w temacie, nie ukrywam że im taniej tym lepiej. Chodzi o rower do XC. Tak, wiem podobnych tematów było mnóstwo, większość z nich przeczytałem. Największym problemem jest to, że nie kupie roweru bez przymiarki. Interesuje mnie http://allegro.pl/schwinn-mesa-gs-sram-sx5-rock-shox-wyprzedaz-hit-i1649793173.html#gallery jednak raczej nie będzie okazji do przejechania się na nim;/ Więc jeśli moglibyście polecić mi jakieś rowery, które można obejrzeć gdzieś w okolicach Katowic. Jeszcze rosnę i chciałbym rower którym mógłbym pojeździć kilka latek. Więc jeśli będziecie podawali przykłady rowerów to proszę o podanie przy nich rozmiaru ramy dla mnie. Mam 179cm wzrostu( jeszcze rosnę), ważę nie wiele. Z góry dziękuję za posty.
ziemian Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Z tego co ci mogę polecić to KROSS A2 rocznik 2009 full alivio Rower na bardzo dobrym osprzęcie, amortyzator też dla ciebie bardzo dobry jak niewiele ważysz, z blokadą skoku itp. Rama 17,5 calowa- idealna da twojego wzrostu- jeżeli chcesz koniecznie przymierzyć to wystarczy podejść do sklepu rowerowego i przymierzyć KROSS'a A2 2011 rocznik, powinni go mieć w większości sklepów na śląsku. Jeżeli jeszcze rośniesz to też nie ma problemu- wystarczy wszystko podregulować odpowienim poziomem wysunięcia sztycy czy nawet kupić dłuższą sztycę i mostek, co przy obiecnym wzroście nie będzie potrzebne. http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1655109441.html Rower niezawodny, full jeżeli chodzi o to co możez dostać w tej cenie super cena/jakość. pozdrawiam
Krzyq Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Rower fajny ale rama będzie za mała. Jak urosnę jeszcze z 5-7cm to kaplica;/
ziemian Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Stary nie rośnie się w przedziale 7 cm na rok ani na 3 lata nawet także nie masz co patrzeć z takim wyprzedzeniem, a nawet jeśli urośniesz jeszcze coś to zawsze można podregulować dłuższą sztyca i mostkiem. Jeżeli ludzie by tak patrzyli że jeszcze urosną to gośc co ma 15 lat i wzrostu 170cm brałby ramę 21 calową bo jeszcze "urośnie"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.