HILTI Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Zastanawiam się nad zakupem kasku i w sumie dziś przymierzyłem met-a bad boy i jakoś wydał mi się trochę taniawo zrobiony - Otwory jakoś tak nei za bardzo wyprofilowane przodem w kierunku do wiatru itp. Czy są tutaj jacyś użytkownicy tego kasku - chciałbym się dowiedzieć, czy się w nim głowa nei przegrzewa... W podobnej cenie jest A-Tomo. Niby kask sportowy a Bad Boy młodzieżowy wiec chyba trochę lepiej, ale może się mylę bo to podobna półka cenowa. Jeszcze pozostaje rozmiar kasku - ja mam czerep nei za duży - 54cm i Bad Boy dobrze na nim leży. A-Tomo nei mierzyłem, ale widzę, że jest rozmiar 54-61 więc moze być chyba trochę za duży. W sumei więc wybór: Bad Boy 139 pln: A-Tomo 156 pln: Czy może poczekać i poszukać czegoś lepszego w podobnej cenie? (do 200pln) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 HILTI, coś pomyliłeś cene tego Bad Boya, on kosztuje w sklepie 219, nie 139zł, a na allegro 175 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 6 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Za tyle go mogę (nowego) dostać. Dziś miałem na głowie UVEX-a jaiś model z końcówlą RS (nie pamiętam dokładnie ) I co mi się rzuciło w oczy to całkiem inne wykonanie - miał siateczkę, klamerka i system pod brodą z zupełnie innej bajki a do tego siateczka na owady + lepsza wentylacja. Zastanawiam się nad odpuszczeniem sobie MET-ów... Wydaje mi się, że mierzyłem supersonic rs... ale głowy nie dam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Z tych dwóch Metów brałbym Atomo bo jest ładniejszy, a Bad Boy jakiś taki dziecięcy się wydaje. Ewentualnie poczekaj i upoluj na Allegro Zolfo. Sam go mam (Z Allegro za 170zł) i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Chyba wezmę uvex supersonic rs za 200 pln... jeszcze się zastanawiam opłaca się za tą cenę wziąć tego chełma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam. a może coś z LIMAR'a :question: (sam mam 2'letniego F-105). Spisuje się znakomicie. Jedne z najlepszych i najsprawniejszych zapięc (na takie pokrętełko - im lepszy model, lepszy system regulacji pokrętłem) Tu masz ceny ok. w zł za modele LIMAR'a LIMAR Polecam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 8 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Miałem limara na głowie - model 520 za 209 pln i odstraszył mnei ze względu na praktycznie brak wentylacji (około 10 otworów), brak siatki na robale i ogólną tandetę Pewnie droższe modele są lepsze, ale ja nie mam zamiaru wydawać więcej jak 200 pln a za tyle dostane tego uvex-a w sklepie a porównanie wydaje się po prostu nie tyle trudne co niemożliwe pomiędzy tymi kaskami. Nie mówię, że jeden producent jest lepszy od drugiego - mówię, że model 520 jest gorszy od supersonic rs. supersonic: http://www.uvexsports.com/ProductInfo.aspx...tid=C410755_42_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Ja kupuje coś z rodziny Giro, myślałem o Limarach ale fatalnie na mnie leżą, a Giro pasuje doskonale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 8 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Tutaj jest giro za 184 pln: http://allegro.pl/show_item.php?item=79279294 Może i bym go wziął, ale nie ma daszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Fakt w tym roku w cenie około 200 + "trochę" złotych, LIMAR nie ma zbyt ciekawych modeli , a co do daszku: ja nie wyobrażam sobie jeździć bez niego, jakoś dziwnie bym się czuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 8 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Więc skoro nie ma żadnych propozycji to wezme tego uvex-a... Ludzie napiszcie coś, żebym nie zrobił głupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 K U P I Ł E M Teraz też należę do okaskowanych bikerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Gratulacje, ajki by niebył zawsze w nim bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Moim zdaniem takie tematy to bezsens i tak wszsytkie kaski ok. 200zł robia z in-mold a liczy się ilość otworów went. poza tym kask to kwestia inwidualna więc i tak trzeba przymierzyć a potem kupować...... PS. gratuluje zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Nie jakikolwiek a taki: Czyli to co mam w podpisie Dziś jeszcze dokońałem małego zakupu za 1400pln... stały aparat na zębiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 no to glowe masz bezpieczna i zeby tez ci nie wypadna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 glowe masz bezpieczna i zeby tez ci nie wypadna Aż tak źle z ząbkami? A nie lepiej było za to kupić ramę i amorka? <żart> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Dziś jeszcze dokońałem małego zakupu za 1400pln... stały aparat na zębiska jak juz o aparatach to ja mam od miesiaca i powiem ze poczatki sa bolesne:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.