michal661 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Szukam własnie ogumienia dla mojego Kellysa i mam do wydania na tą akcję ok 100 zł Pierwsza opcja to: Maxxis Ignitor Ignitor Druga to: Maxxis Aspen Aspen Jeżdżę ogólnie w terenie górskim. Szczególnie interesuje mnie jak te opony sprawują sie w trudnych deszczowych warunkach (błoto) a także na suchym. Nie interesują mnie opory toczenia gdyż wiem ze Aspen ma tu przewage ale jednak zanim dojade do gór musze troche po asfalcie przejechać. Prosze o opinie na ten temat i pomoc w wyborze. Pozdrawiam i z góry dziekuje
Andrew Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Odpuściłbym oba Maxxisy i skupił się na Geaxie - proponuję Saguaro.
darty24 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 O Ignitorze nic Ci nie napiszę. Na większe kamienie i warunki na ogół panujące w górach Aspen będzie niezupełnie dobrym wyborem. Duże błoto może ją zapchać a poza tym wysokość i rozmieszczenie klocków nie będzie odp. do Twoich występków w górach;) W tej cenie poszukaj Continentali Mountain King 2.2 drutowanych i będziesz zadowolony. Jeśli chodzi o ogólnik doklejany do tych opon, mówiący, że bieżnik szybko ginie i opona ma tendencje do snejków to obie metki mają swoje potwierdzenie lecz nie do końca. Na snejki jedyna rada - zalecane przez producenta ciśnienie w oponie a na bieżnik nie ma rady. Im wiecej jeździsz w terenie tym opona staje się bardziej łysa - zwłaszcza napędowa. Ale komfort jazdy jest wystarczajacym wynagrodzeniem za te minusy.
yeti1232 Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 odkopie używam aspenów i to świetne opony jechałem na nich puchar szlaku solnego w skomielnej kto był ten wie jakie były warunki a ja dojechałem na dodatek 7
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.