Klawy84 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam, planuję zakup szosy do 3500zł, w grę wchodzi tylko nowy rower poszukałem na allegro troszkę i oto co ciekawego znalazłem: 1. http://allegro.pl/orbea-aqua-tsr-carbon-szosowy-dhl-free-i1658880233.html 2. http://allegro.pl/lapierre-audacio-400-2011-triple-tiagra-3x9-52-i1659930012.html jakoś zbytnio nie szukałem bo tylko 2-3 strony, lappiere mogę mieć za 3400zł. Może coś w tej cenie jest lepszego co byście mogli polecić, może coś od Scotta, Treka, może Spec ? czekam na wasze porady z góry dzięki oj właśnie jeszcze proszę o propozycję rozmiaru ramy, wiadomo będę przymierzał, ale tak orientacyjnie mam 175cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 orbea odpada-osprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawy84 Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a co powiecie o tym Viperze http://www.bike-arena.pl/index.php?p1839,viper-colmar-alu-105-2011-shimano-105-okazja za tą cenę lepszego osprzętu chyba nie znajdę, tylko jakoś nie mam pewności co do ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ja bym stawiał na LAPIERRE'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawy84 Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 a jakieś jeszcze opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 sugestia: dobierz rozmiar, te wszystkie rowery (z linków i te co napisałeś) będą podobne sztywnościowo i osprzętowo. Ważne zeby geo pasowało (zarówno do budowy ciała jak i stylu jazdy i doświadczenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iosif Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 oj właśnie jeszcze proszę o propozycję rozmiaru ramy, wiadomo będę przymierzał, ale tak orientacyjnie mam 175cm wzrostu Wzrost to mało do rozmiaru ramy. Był na forum link do dobrego kalkulatora rozmiarów. Dobrze kierować się długością ramy. Długość rury górnej (środek-do-środka, bo większość ram ma slopping). Tak by rura i mostek przynajmniej 100mm = w sumie tyle ile wychodzi top tube + stem length w kalkulatorze. Wybierając markę zwróć uwagę, jakie rowery są na miejscu w lokalnych sklepach handlujących szosami. Żeby się przymierzyć, żeby Ci siodełko wstępnie ustawili czy jakąś podkładkę pod mostek wrzucili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valanthil Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 W tej cenie jesteś w stanie znaleźć nowy rower na 105 z jakiejś przeceny. A to już duży skok w porównaniu z budżetową sorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.