Krzych B-stok Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Witam, jestem w trakcie zmiany napędu z mieszaniny Alivio/LX na pełną grupę SRAM X.9 2011 2x10. Mam takie pytanie ,czy zmiana korby wymaga jakichś dodatkowych zabiegów czy tylko wyjęcie starej wraz suportem i montaż nowej?? Dotychczas miałem do czynienia jedynie z korbami na zwykły suport na kwadrat i nie wiem jak rozwiązane jest to w tej korbie. Rama to Merida Matts Sport. Z góry dzięki i pozdrawiam.
lyndowss Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Normalnie montujesz. Musisz tylko trafić z suportem, żeby był przystosowany do napędu 2x10.
Cyprian Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Hmmm..na Twoim miejscu poczekał bym na korbę shimano xt 2012 i zamiast tej x.9 ją wsadził... jakość, precyzja zmiany biegów nieporównywalnie większa..a reszta na sramie co prawda nie homogenicznie, ale pracuję bardzo dobrze...
FaZaa Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Normalnie montujesz. Musisz tylko trafić z suportem, żeby był przystosowany do napędu 2x10. Ta korba przychodzi już z suportem GXP w komplecie. Tu filmik z instalacji suportu i korby:
Krzych B-stok Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 Czy naprawdę korba XT będzie lepsza od X.9?? Czyli rozumiem ,że dostaje korbę z suportem GXP, takim http://www.sram.com/truvativ/products/truvativ-gxp-bb zdejmuje starą korbę wyciągam suport ,planuje czoła i montuje wg. filmu?? Mierzyłem to szerokość obudowy suportu to 68mm czyli zapewne bez żadnych podkładek. Rower przygotowuje to startu zabawy w maratony i wciąż się zastanawiałem jaką korbę wybrac x.7 czy x.9 ,a tu jeszcze głosy za shimano. Byłbym wdzięczny na opinie od użytkowników korb SRAM z 2011. POZDRAWIAM
Krzych B-stok Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Korba kupiona i jest to X.9. Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.