Skocz do zawartości

[rama] Jaką wybrać za ok 400 ?

Gość maciekmiszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciekmiszcz

Witam. Chcialbym sie zapytac osob bedacych w temacie jaka rame wybrac. mam okolo 400 zlotych i interesuje mnie jazda po lasach itp , ale kompletnie nie wiem co wybrac, podoba mi sie scott yz1 ale jego cena wykracza poza 4 stowy. moze ktos ma jakies propozycje i rady:) pozdrawiam

Jeśli jazde po lasach mam rozumieć jako MTB i tylko amatorską jazdę to proponuje jakiegoś LF np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78932523

Jeśli interesuję Cię kupno używanej ramy to mogę Ci zaproponować Trek 4500 bo mnie już jest nie potrzebna. Jakbyś był zainteresowany to pisz na priv albo gg: 1531217

Ostanio były chyba dwa podobne tematy :) , a odpowiadając na pytanie, to np.:

- ACCENT 001

- ACCENT 002

- ACCENT INFERNO

- MERIDA MATTS SPORT 500 (jak gdzieś dorwiesz)

- MERIDA MATTS SPORT 700 (jak gdzieś dorwiesz)

Pozdrawiam. :wink:

Gość maciekmiszcz

Ostanio były chyba dwa podobne tematy :) , a odpowiadając na pytanie, to np.:

- ACCENT 001

- ACCENT 002

- ACCENT INFERNO

- MERIDA MATTS SPORT 500 (jak gdzieś dorwiesz)

- MERIDA MATTS SPORT 700 (jak gdzieś dorwiesz)

Pozdrawiam. :wink:

Accenty jakos nie podobaja mi sie za bardzo... Matts sport 700 kosztuje 500 zlotych na allegro... Moze ktos ma tanio sprzedac jakiegos Scotta (yz) ???:) pozdrawiam

maciek

Gość Gość
' date='6.01.2006, 19:40' post='143889']

Za 450(550 Kup teraz) jest YZ1 nówka po wymianie na gwarancji. Jest także używany za 300 zł ale nie wiadomo do czego był używany bo ma z przodu 130 mm Duro.

a ten za 300 to tez yz1?? masz jakiegos linga (allegro) albo jakies zdjecia. Tego za 450 widzialem ale mysle ze cena przekroczy 500....

Gość Gość
' date='7.01.2006, 18:44' post='144208']

Wystarczy zobaczyć film panicza9 który pokazał na naszym forum...

mozesz podac linka do tego filmu?? Z ciekawosci zobacze co mozna na tej ramie:)

Szaq ma rację. Jeśli chcesz, znajdziesz ramke, która Cię interesuje. Wystarczy dobrze poszukać, a jeśli szczęście dopisze, to i taniej będzie niż się można spodziewać :(

Jeżeli interesuje Cię jazda w typowym XC jest bardzo wiele ram w przedziale od 300 - 500zł (wystarczy trochę chęci w poszukiwaniach :D )

Ramy nie musisz chyba kupować już, teraz :question: , więc może przez ten czas podreperujesz trochę budżet na ramę (jak zasugerował Szaq odnośnie zwiększenia kwoty/budżetu), a wybór i możliwość odpowiadającego Ci modelu się zwiększy :D

Pozdrawiam.

Jeden z forumowiczow dokaldniej BikerFG kupil niedawno ramke za 500zł w rozmiarze 17.5 gary fisher cos z golden series geometria genesis waga okolo 1700gr,ciekawa propozycja moim zdaniem opierajac to na tych informacjach ktore mam od Niego.Razem z ramka dostal stery zacisk...takze gotowy do montazu secik za niezle pieniadze...

Gość maciekmiszcz
' date='7.01.2006, 20:12' post='144250']

Zobaczysz czego nie można...ja bym sie bał jeździć na tej ramie po takich skokach - http://forumrowerowe.jgc.pl/filmMoj-filmik-t9222.html

No zeczywiscie sam nie myslalem ze takie rzeczy na takiej ramie.... ale to swiadczy ze jest wytrzymala skoro koles zyje. Mnie interesuje ostrzejsze xc. Trudno mi nazwac to co zamierzam robnic z tym rowerem poniewaz nie znam sie na tych nazwach. na pewno nie bede tk skakac jak kolega na filmie... jednak nie bede jezdzic po asfalcie czy po lesnych drozkach... Scott mi sie podoba ale np dragstar wydaje mi sie ze nie bedzie mi odpowiadac... A co do szukania to co kilka godzin wchodze na allegro i patrze na nowo wystawione. Bylem w kilku sklepach w Gdansku ale promocje nie sa jakies wielkie a glownie sie pytaja jaki model mnie intersuje bo i tak trzeba sprowadzic z hurtowni bo w sklepach maja glownie accenty ktore tez jakos mi nie leza:) pozdrawiam

Gość maciekmiszcz
' date='7.01.2006, 22:34' post='144284']

Do AXC to może Johny Bravo? 379 zł rozmiary 14,5 i 16,5 na rowerowy.com

tez sie zastanawialem nad ta rama ale ona chyba jest do dulau. Ni gdzie nie moge dopatrzyc sie jej wagi ale znajomy mpwil ze okolo 2,4 wiec sporo. tak jak napisalem wczesniej lubie jezdzic po lasach(w opisany sposob - chyba nazywa sie to AXC- tak napisales) ale zdarza sie ze lubiepojechac na dluzsza asfaltpwa wycieczke... wiem ze trudno to pogodzic ale po pierwsze nie stac mnie na dwa rowery a po drugie chyba na rowerzez zrama dualowa zle sie jezdzi na takie dluzsze wycieczki... tak na oko wydaje mi sie wlasnie YZ1 idealny jak dla mnie ale cena juz nie.... pozostaje mi czekac na jakas wyprzedaz albo szukac uzywanych na allegro. No chyba ze wiecie gdzie jeszcze mozna znalezc jakis dobre uzywki:) pozdrawiam

Jeśli jesteś indywidualistą to możę Mielec tank 399zł np w rozmiarze 18" ,nowa mocna ramka...nie słyszałem jakiś złych opinii o Mielcu :D Jestem prawie pewien ,ze w twoim mieście są góra 2 takie Mielce. http://bikemielec.com/dual.html

http://bikemielec.com/dual_street/nTank_d.jpg czyż nie wygloda ne extreme?...tylko lepiej rozmiar 18"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...