Skocz do zawartości

[zakupy cz2] Ostatnio kupiony sprzęt związany z rowerami

Rekomendowane odpowiedzi

Budżetowa modernizacja napędu - kaseta HG-51, łańcuch Accenta za 5 dyszek i tarcza LASCO 32T która wymagała sporego liftingu żeby dopasować ją do mojego pająka. Jak Shimano dalej będzie co roku niższe grupy wprowadzało na 9, 10 rzędów to części będe musiał kupować w antykwariacie - już teraz zostaje mi jechanie na komponentach co najwyżej pokroju Alivio.

kaapeo jak się jeździ w sh-m123? Też jeżdżę w nich od kilku dni.

Dla mnie rewelacja, tylko z początku zauważyłem, że na takiej jednej "drodze" z kamieni wśród pól gdzie telepie niemiłosiernie bardziej nogi mi się trzęsą :D brakowało mi wtedy karbonowej podeszwy, ale... to kwestia przyzwyczajenia, tak poza tym to jak na razie są super może korki trochę denerwują jak się chodzi "nie po terenie" ale zawsze można odkręcić ;)

A ja sobie buffa (czarnego oczywiście) nieoryginalnego firmy AGMI sprawiłem: na allegro wyprzedaż była w zeszłym tygodniu po 6,5 PLN plus wysyłka :) Listonosz przyniósł w piątek tuż przed moim wyjściem na rower więc od razu przetestowany jako szyjochron został. I sprawdził się super w tej roli - nie za szeroki, dobrze się trzyma na szyi.

Gość Michi23

Giant AC (2006) - reaktywacja...

nowy amor

- widelec: Marzocchi 66 RCV / 2011

nowy napęd

- manetki: Shimano Deore XT SL-M780

- przerzutka przednia: Shimano Deore XT FD-M781

- przerzutka tylna: Shimano Deore XT RD-M780 SGS

- kaseta/wolnobieg: Shimano Deore XT CS-M771-10

- łańcuch: Shimano Deore XT CN-HG94

- korba: Shimano Deore XT FC-M780 (42x32x24, 170 mm)

- suport: Shimano Deore XT FC-M780

- piasta przednia: Novatec NT-DH61

nowe hample

- hamulce: Hayes Stroker Ace (203 mm)

- dźwignie hamulca: Hayes Stroker Ace (203 mm)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...