Skocz do zawartości

[zakupy cz2] Ostatnio kupiony sprzęt związany z rowerami

Rekomendowane odpowiedzi

Z zeszłego tygodnia: rohloff, brunox deo, blat oryginalny 44zęby do korby deore m590, pompka stacjonarna z lidla. A najfajniejszą rzecz kupiłem w czwartek markecie real ( kiedy wszyscy rzucili się na lidla): czarną softshellową kurteczkę/ bluzę za 60 zł. Cały weekend w niej przejeździłem z niemalże suchymi plecami ( to coś chyba faktycznie oddycha i chroni od wiatru zarazem) i pieję teraz z zachwytu :)

Wczoraj dotarły do mnie ochraniacze na buty Endura Slick. Polecone przez Kolegę ACExtreme i wydają się być słusznym wyborem :) A w ogóle to wczoraj rozpocząłem sezon (może udałoby się wcześniej, ale byłem na dwutygodniowym urlopie).

P.

Na stoisku sportowym czy ze wszystkimi ciuchami?

Na stoisku rowerowym, tam gdzie stoją makrokesze :)

Dzisiaj zakupów ciuchowych ciąg dalszy. W stacjonarnym Tchibo kupiłem dwie koszulki funkcyjne polo czarne po sześć dyszek oraz szorty na rower też czarne ma się rozumieć za osiem dyszek. Bardzo dobra jakość wykonania powyższych. Są tam też kaski, rękawiczki, okulary i bardzo fajne softshellowe kurteczki - te ostatnie po dwie stówki. Wszystko to można obejrzeć (kupić zresztą też) w ofercie rowerowej na stronie Tchibo.

...a u mnie dzis na zielono i wiosennie, pod kolor nowego roweru: nyple Halo, lancuch Gussett MX, platformy Gussett Pin Head, Salsa Lip Lock(srebrna). A jutro na wagary, utopic stary kask i na rower ;)

Pogoda znacznie utrudnia robienie formy w górach, więc na szosie nie będę zdzierać moich piekielnie drogich UST, więc zakupiłem na tył Schwalbe Hurricane 2.0 i i Geax Easy Rider 1.95 na przód. Razem z dętkami conti wyszło mniej niż jedno Shwalbe Racing Ralph UST, które przy dystansach wytrzymałościowych zajeździł bym na bank - albo nawet ze dwa ;)

Tylko rower mi powiedział, że czuje się jak wykastrowany...;)

Ja zakupiłem:

-dwie opony Maxxis larsen tt

-łańcuch Sram pc971

-kasetę Sram pg950

kółeczka bbb na łożyskach maszynowych i Marzocchi mx comp air.

Jeśli chodzi o link to chyba to jakaś Merida, tak mi się wydaje po końcówce linku, zgadłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...