Skocz do zawartości

[zakupy cz2] Ostatnio kupiony sprzęt związany z rowerami

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Mostek

Jakże zaskakująca odpowiedź była na mojego maila z pytaniem dlaczego mostek nie został jeszcze wysłany.

Otóż okazało się, że sklep w którym zamówiłem nie jest już dystrybutorem (mimo to ciągle u nich widnieje) i odsyłają mnie do zaprzyjaźnionego sklepu, który właśnie jest nowym dystrybutorem.

Także ponownie zamówiłem mostek, tym razem potwierdzając fizyczne jego istnienie :D

Przed świętami zamówiłem sobie sztycę Amoeba Borla, mostek Pro XLT 130mm, linki z pancerzami Clarksa (i hamulcowe i przerzutkowe), obcinaczkę i stojak do regulacji przerzutek (nie mam kasy obecnie na porządny, więc nie chcę wydawać na byle jaki trzymający cały rower).

Następne w kolejności będą pedały i buty SPD. Jednak postanowiłem skusić się na to, pomimo obaw o swoje piękno ;) i kolana...

Napędowi przyjrzałem się krytycznie i... na razie się ostanie. Zmiany, jak nastąpią, to po sezonie i większe niż planowane obecnie. Plan zmiany to był mój kaprys a nie konieczność, ale okazało się, że koniecznością była naprawa po stłuczce, więc dylemat "co kupić" zniknął :)

A, chwilę wcześniej kupiłem w Decathlonie ichnią pompkę nożną (tą za 119).

P.

Na tą chwilę na nowy sezon:

- kaseta XT 11-32

- łańcuch Campagnolo Record C9

- środkowy blat KCNC 32T

Prawdopodobnie będę musiał kupić jeszcze nowy licznik, o ile nie naprawią obecnego oraz opony. Dodatkowo na zawody opony Nobby Nic, myślę też nad nowymi kołami pedałami i tarczówkami hydraulicznymi (obecnie BB7).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...